Lezing door Kees Kok in Sint Martinuskerk

6 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Kees Kok, theoloog-liturgist, werkzaam bij De Nieuwe Liefde, centrum voor debat, bezinning en poëzie in Amsterdam, zal op 14 september een avond verzorgen in de Sint Martinuskerk rond het thema Eucharistie.

Omdat er weinig priesters per parochieverband beschikbaar zijn, zijn er zogenaamde Liturgische centra aangewezen. In die kerken zal in ieder geval elk weekend eucharistie gevierd worden. Voor de mensen die naar de Sint Martinuskerk gaan, is dat de Sint Jozefkerk te Zeist. Het beleid rond de viering, inhoud en vorm, krijgt veel aandacht. Er zijn regels over wanneer en waar eucharistie gevierd wordt, wie de bedienaars zijn en welke vieringen er in een weekend naast eucharistie kunnen plaatsvinden. De organisatie van de lezing door Kees Kok leek het daarom een goed idee eens extra aandacht te schenken aan wat eucharistie zoal heeft betekend binnen het Jodendom en het christendom, en wat het vandaag nog kan betekenen.

Locatie/tijd: Sint Martinuskerk, 14 september om 19.30 uur. Aanmelden gewenst: ans@martinus-doorn-langbroek.nl of 0343 412148 (parochiesecretariaat).

advertentie
advertentie