Winkelcentrum De Sluis
Winkelcentrum De Sluis Marina Roelofsen

CDA-UH wil sneller actie voor verkeersveiligheid rondom winkelcentrum De Sluis en CBS De Uilenburcht

15 december 2020 om 13:31 Lokaal Deel je nieuws

De CDA-fractie heeft tijdens de raadsvergadering van maandagavond 14 december aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid rondom winkelcentrum De Sluis in Driebergen en CBS De Uilenburcht.

Er is alweer een aantal jaren geleden overleg geweest met de buurtbewoners over een fietspad tussen de Jagersdreef en de Schippersdreef, bij winkelcentrum De Sluis. Deze plannen zijn helaas nog steeds niet uitgevoerd. Er wordt door de gemeente onderhandeld met de ontwikkelaar over het fietspad, maar deze onderhandelingen verlopen volgens wethouder Boonzaaijer stroef.

Er is op dit moment bij winkelcentrum De Sluis een wat rommelige situatie ontstaan die mogelijk gevaarlijk kan zijn voor voetgangers en kwetsbare mensen, omdat het trottoir veelvuldig als fietspad wordt gebruikt. De buurtbewoners kunnen volgens het college de aanleg van het fietspad begin volgend jaar tegemoet zien. Afgelopen maandagavond is toegezegd dat het fietspad medio februari 2021 aangelegd gaat worden.

Ook zijn er zorgen bij buurtbewoners over de verkeersveiligheid in het gebied rondom de Schippersdreef en de Jagersdreef, en dan vooral de verkeerssituatie bij CBS De Uilenburcht. De gemeente is in gesprek met de school over de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Er komt een zogenaamde ‘schoolzone’ waarbij het verbeteren van de verkeersveiligheid gekoppeld zal worden aan een educatieprogramma. Een 30-km zone voor het hele gebied kon helaas niet toegezegd worden.

advertentie
advertentie