Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Start leesgroepen Nederlandse, Engelse of Franse literatuur en geschiedenis

6 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een leesgroep is er voor fanatieke lezers, maar ook voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben om aan een goed boek toe te komen. Het met elkaar bespreken van boeken geeft bovendien veel meer inzicht in de boeken die worden gelezen. Voor wie op zoek is naar een leesgroep waarin Nederlandse, Franse of Engelse literatuur wordt besproken en non-fictie boeken met een geschiedenis thema worden behandeld, is er in Doorn gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten. Stichting Senia organiseert vrijblijvende informatie- bijeenkomsten in de bibliotheek.

Senia www.senia.nl werkt met de formule van 'leeswijzers' waarin naast discussievragen en gespreksthema's, achtergronden over de gekozen boeken staan. Met deze leeswijzers als handleiding kunnen leesgroepen zonder begeleiding functioneren, maar hebben zij toch gegarandeerd boeiende besprekingen met diepgang. De leeswijzers worden opgesteld door neerlandici en historici.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op 19 september om 19.00 uur in bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Doorn, Kerkplein 4. Voor meer informatie of vragen: Stichting Senia, tel. 0570 (562656) of stuur een mail aan info@senia.nl.

advertentie
advertentie