Zomerfair op Landgoed Zonheuvel

4 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Utrechtse Heuvelrug, kasteel Maarten Maartenshuis en een artistiek Franse sfeer. Dat zijn de ingrediënten van Zomerfair Doorn, de country fair die van donderdag 13 tot en met zondag 16 september op Landgoed Zonheuvel wordt gehouden. Het Landgoed staat vier dagen in het teken van kunst van vorstelijke allure. Op het plein voor het kasteel werken kunstenaars zoals in het Parijse Montmartre. Terwijl bezoekers over hun schouder meekijken, kunnen ze kennis maken met zowel beeldende kunst als schilderkunst. Naast de deelnemers aan het Doornse Montmartre zijn er ruim 80 stands met antiek, brocante, curiosa, mode, culinaire producten, planten en bloemen.

Zomerfair met Doorns Montmartre

Zomerfair Doorn is een country fair op slechts een kwartiertje van Utrecht en Amersfoort. Landgoed Zonheuvel, en dan met name rondom kasteel Maarten Maartenshuis, vormt de basis voor de tweede editie van de zomerfair. In het teken van kunst van vorstelijke allure is er een kunstlaantje, een levend standbeeld en deelnemers met schilder-, glas- en beeldhouwkunst. Het plein voor het kasteel wordt omgetoverd tot een waar Montmartre waar kunstenaars hun werk verkopen, Henk Lippens zorgt met zijn accordeon voor typisch Franse sfeer.

Voor kinderen wordt op zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00 uur een schilderworkshop door Mitzy Renooy gegeven. Thema van deze workshop is 'de dikke koning en de dikke koningin'. Tevens is op zondag de Kampioensclub-match van de landelijke jachthondenrasvereniging voor de Basset Artésien Normand.

High Wine afternoon

Landgoed Zonheuvel heeft voor €129,- een speciaal arrangement samengesteld om gasten optimaal van de Zomerfair te laten genieten. Na ontvangst met een zomerse cocktail, wordt 's avonds een culinair driegangen diner geserveerd in restaurant Fleuri. Entree tot de fair en twee overnachtingen zijn tevens inbegrepen. Er is zo genoeg tijd om kennis te maken met de diversiteit aan standhouders en het culinaire aanbod op deze country fair op niveau. Ook kunnen gasten de High Wine lunch voor €22,50 reserveren met exquise hapjes als mini sandwiches, crostini's en gevulde paprika's of een Afternoon High Tea voor €27,50 met oesters, charcuterie, Franse kazen en dadels. Reserveren kan per e-mail via receptie@landgoedzonheuvel.nl, of telefonisch via 0343 473 500.

Over Zomerfair Doorn

Zomerfair Doorn wordt gehouden van donderdag 13 tot en met zondag 16 september en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Entreekaarten kosten €11,- per persoon in de voorverkoop via www.zomerfairdoorn.nl , entree aan de deur kost €12,50. Kinderen tot twaalf jaar bezoeken de Zomerfair gratis.

advertentie
advertentie