Gebrek aan effectiviteit kost zondag derdeklasser HDS de kop

6 september 2012 om 00:00 Sport

0-1 Mark Strobbelaar, 0-2 Mark Strobbelaar, 0-3 Ilja Demilt, 1-3 eigen doelpunt Diemen

LEERSUM - Thuisploeg HDS moest vandaag lijdzaam toezien hoe tegenstander Diemen het meest effectief omging met de geboden kansen. Binnen een kwartier keek HDS door twee gave treffers van linkervleugelspits Strobbelaar tegen een 0-2 achterstand aan. Een achterstand die uiteindelijk een 1-3 verlies inluidde. Van meet af aan zette promovendus Diemen de toon en liet met snel en uiterst effectief voetbal zien hoe het spelletje gespeeld dient te worden. HDS dat in de eerste helft zeker nog wel wat kansen kon creëren, liep eigenlijk continu achter de feiten aan en keek bij het ingaan van de rust al tegen een 1-3 achterstand aan. In de tweede helft een geheel ander HDS, dat Diemen weliswaar ver terugdrong op eigen helft, maar er vervolgens wederom niet in slaagde om geboden kansen om te zetten in doelpunten. Inzet kon de ploeg van trainer Jan van Dalem zeker niet worden verweten in dit eerste competitietreffen van het nieuwe seizoen. De gasten uit Diemen waren vandaag gewoonweg een maatje te groot voor de onrustig spelende Leersumse ploeg.