Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug voor Panorama Heuvelrug

26 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Tijdens de 100% Buitendag op Landgoed Zonheuvel werd afgelopen zondag de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug 2012 uitgereikt aan stichting Panorama Heuvelrug. De jury van de Cultuurprijs heeft van de twee genomineerden de stichting Panorama Heuvelrug gekozen als winnaar. Het Comité Open Monumentendag Amerongen werd eervol tweede.

Het jaarthema 'Buitens in het groen' bleek een moeilijke opdracht waardoor het aantal inzendingen tegenviel. De kwaliteit van de inzendingen was echter hoog, zodat de jury toch met een goed gevoel de prijswinnaar bekend kon maken.

Met name de kernen Amerongen en Driebergen waren goed vertegenwoordigd bij de inzendingen. Uit het juryrapport bleek dat het winnende project echter de gehele Utrechtse Heuvelrug in beeld verbindt. Het Panorama onderscheidt zich van de andere kandidaten door de professionele aanpak, ondernemerschap, innovativiteit en duurzaamheid. De jury ziet het Panorama Utrechtse Heuvelrug als een waardevolle bijdrage aan het culturele landschap van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, zowel voor inwoners als bezoekers.

De Cultuurraad Gemeente Utrechtse Heuvelrug schrijft sinds 2010 jaarlijks een Cultuurprijs uit. De Jongerencultuurprijs in de oneven jaren en de algemene prijs in de even jaren. Met deze prijzen wil de Cultuurraad het kunst- en cultuurleven in onze gemeente in brede zin stimuleren. De prijs, een bedrag van €1500,-, werd uitgereikt door de winnares van vorig jaar Minne Kersten, die tijdens deze dag ook haar werk exposeerde.

advertentie
advertentie