Doornse kinderen in vaste rubriek Man Bijt Hond

23 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na een gastoptreden in het voorjaar in het programma Man bijt Hond bleek de samenwerking zo plezierig dat de Ontdekkingsreis is gevraagd mee te werken aan een nieuwe rubriek "Door kinderogen" van dit programma. Elf kinderen van de bovenbouw zagen dit wel zitten. Zij zullen in de komende weken in afwisselende groepjes en op verschillende locaties te zien zijn.

Gisteren was de grote start. De elf leerlingen van de bovenbouwgroep van de Ontdekkingsreis gingen naar Den Haag om daar rondgeleid te worden door Gerdi Verbeet. De kinderen voerden een debat met elkaar onder leiding van Verbeet in de ruimte waar normaal de politici met elkaar debatteren.

Op school hebben de kinderen ter voorbereiding geoefend in het goed verwoorden van je mening en deze netjes uiten.

Door kinderogen

'De jeugd moet de rekening betalen', 'We moeten de toekomstige generatie niet opzadelen met onze schulden', zomaar wat kreten die tegenwoordig regelmatig voorbij komen in de politiek. Belangrijke en ingewikkelde beslissingen worden genomen met het oog op de toekomst en het nageslacht, maar NCRV's Man bijt hond vraagt zich af: wat vinden de kinderen eigenlijk zelf hiervan?

In de rubriek Door kinderogen kruipt het Man bijt hond Kinderpanel in de huid van politici. Ze bijten zich vast in ingewikkelde politieke en maatschappelijke kwesties, waar volwassenen niet zomaar een oplossing voor hebben. Met hun ongeremde fantasie, grote creativiteit en onbevangen spitsvondigheid komen zij misschien tot conclusies waar de politici wat van kunnen opsteken. De komende verkiezingen, het vergrijzingsprobleem, ziekenzorg: de kinderen zetten er graag hun tanden in.

advertentie
advertentie