SVL weet niet te scoren bij De Meern

23 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

LLERSUM - SVL moest afgelopen dinsdag voor een bekerwedstrijd op bezoek in en bij De Meern. De zondag van De Meern had eerder gewonnen van Hoofdklasser Sparta Nijkerk met maar liefst 5-4, wat inhield dat de ploeg veel scorend vermogen bezit.

De Langbroekse trainer Jan Gaasbeek had Polle Westbroek op de bank gehouden om hem te beschermen, want de overgang van de vierde naar de eerste klasse is wel een forse stap en Polle wil zich waar maken. Frank Barte nam zijn plaats in en omdat Matty van Leeuwen op vakantie is vulde zijn broer Bob van Leeuwen de selectie aan. Gaasbeek had Van Leeuwen in de voorhoede gezet tussen de snelle Danny Kuijer en Thomas Malolepszy wat prima werkte. SVL zocht direct na de aftrap de aanval. Na een snelle combinatie tussen David Bouwmeester en Thomas Malolepszy werd Van Leeuwen in stelling gebracht door Mark van Oudbroekhuizen, helaas lepelde Van Leeuwen de bal net over de lat. Even later onderschepte de alerte David Bouwmeester een breedtepass van Roel van Wiggen naar Sjoerd Vlasman. Hij stuurde Malolepszy snel de diepte in. Vanaf de achterlijn schoof hij de bal op maat in de voeten van de opkomende Van Leeuwen. Keeper Allessandro Damen voorkwam met een prima ingreep dat SVL op voorsprong kwam. Pas na ruim een kwartier moest keeper Geert Willem Merkens van SVL aan het werk bij een schot van Lourens Uiterwijk die ongehinderd door de SVL verdediging mocht lopen.

SVL bleef met snel combinatiespel de aanval zoeken. Zo kapte Malolepszy vanaf de achterlijn de bal naar Van Leeuwen die de bal direct doorschoof naar Van Oudbroekhuizen, maar een goede redding van Damen voorkwam dat SVL op voorsprong kwam. Aan het eind van de eerste helft raakt De Meern steeds meer geïrriteerd door het goede spel van de bezoekers, waardoor ze zelf bijna niet in hun spel konden komen.

Na de thee wist Malolepszy nog een mooie schietkans te creëren maar Damen verdedigde zijn doel goed. Dat lukte Merkens in de 56ste minuut bij een hard schot van Bob Verweij niet, wat De Meern op een 1-0 voorsprong bracht. Van Oudbroekhuizen probeerde met een mooie uithaal SVL nog op gelijke hoogte te zetten maar een prima safe van Damen voorkwam dit. Uit het niets zorgde Sjoerd Vlasman met en harde uithaal vanaf de 16 meter voor de 2-0 eindstand. Het was aan Merkens te danken dat het daarbij bleef. Komende zaterdag komt Hoofdklasser Sparta Nijkerk om 14.30 uur op bezoek.

Opstelling: Geert Willem Merkens, Rik van Leeuwen, Frank Barte (Polle Westbroek) , Barry van Leeuwen (Jeroen Barte), Bastin Hofman, Walter Cremers, Thomas Malolepszy, Bob van Leeuwen, Mark van Oudbroekhuizen, Danny Kujier.

advertentie
advertentie