VVD-kamerlid René Leegte is geïnformeerd over het belang van behoud van Huis Doorn

21 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De toekomst van Huis Doorn loopt gevaar. Om die reden hebben de directie van Huis Doorn en wethouder Tim Verhoef vorige week zondag, tijdens de Kastelentocht, René Leegte geïnformeerd over het belang van behoud van Huis Doorn.

De Raad voor Cultuur heeft besloten vast te houden aan haar eerdere advies om de rijkssubsidie voor Huis Doorn met meer dan de helft te korten. Als staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra en de Tweede Kamer dit advies overnemen, betekent dit de mogelijke sluiting van het rijksmuseum. Sluiting zal een enorme impact hebben op het dorp Doorn en de gemeente Utrechtse Heuvelrug, waarvan de geschiedenis onlosmakelijk is verbonden met het in oorsprong middeleeuwse Huis Doorn, het toevluchtsoord van de verbannen laatste Duitse keizer Wilhelm II. De sluiting zal voor de gemeente een cultuurhistorische ramp betekenen die zich nu na zeventig jaar openstelling gaat aftekenen.

,,Na een gastvrije ontvangst in Huis Doorn kreeg ik een rondleiding. Je realiseert je dan weer het belang van het Huis Doorn en het belang van kennis over geschiedenis'', aldus René Leegte (nummer dertig op de verkiezingslijst). ,,Ik vind het belangrijk om als Kamerlid uit Utrecht op te komen voor de belangen van onze regio. Ik vind het dan ook belangrijk om op een regionale kandidaat te stemmen. We staan in dezelfde file, wandelen in dezelfde bossen en komen elkaar tegen in dezelfde musea, zoals bijvoorbeeld Huis Doorn.''

advertentie
advertentie