Hoi Paul,

15 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

Bij deze de bijdrage. Op de foto staat de gehele crew van het Holland Heineken House. Ik sta op de bar, vierde van rechts met het blauwe t-shirt. De foto is gemaakt in de Medal Ceremony Hall van het Holland Heineken House, de plaats waar ook de huldigingen plaats hadden. Foto sluit mooi aan bij de slotalinea.

CREDIT: Heineken

--

Met vriendelijke groet,

Wesley Bekker

Freelance Journalist

06-55821254

wesleybekker@gmail.com

http://twitter.com/#!/Wesleybekker

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Door Wesley Bekker

In totaal bracht ik 27 dagen door in Londen, daarin maakte ik met negen andere studenten en twee docenten achttien keer The Daily Dutch.

Ik sprak in de afgelopen weken met Olympische medaillewinnaars, Olympische kampioenen, artiesten, journalisten en politici. Allemaal om een zo aantrekkelijk mogelijke krant te maken.

Daarnaast hebben we bijna vier weken lang video's gemaakt. Daarin zijn interviews te zien, sfeerbeelden en natuurlijk beelden en reacties van en op de huldigingen.

Ik heb het eerder geschreven, maar de huldigingen blijven toch het hoogtepunt van het Holland Heineken House voor mij. Tenminste als het gaat om de sfeer. Regelmatig stond ik op een verhoging, midden in de zaal, met kippenvel te kijken hoe de sporters van de grote hoge trap af kwamen denderen en zich lieten huldigen door het fantastische publiek.

De interviews die we na afloop van de huldigingen afnamen, waren ook leuk om te doen. Het is soms lastig om je niet te laten meeslepen door de euforie die door het hele Nederlandse kamp heerst, maar we hebben wat leuke interviews kunnen afnemen.

Laura Smulders is misschien wel het beste voorbeeld. Smulders is het 18-jarige talent, dat erin slaagde om op het onderdeel BMX een bronzen medaille te veroveren.

Ik durf te wedden dat de meesten van u, nog zelden of nooit van deze jongedame hadden gehoord. Dat geldt overigens voor heel Nederland, maakt u zich geen zorgen.

Ook de media maakte voor het eerst kennis met Smulders, en andersom. En dat levert leuke beelden op. Lekker onbevangen stond zij ons te woord, met een grote grimas op haar gezicht. Ze liet alles over zich heen komen, oogde nuchter en oogde ook zo toen zij van de huldigingstrap naar beneden kwam lopen. Ze wist het publiek op te zwepen en was daarmee het ideale 'voorprogramma', met alle respect, voor de huldiging van de gouden hockeysters.

De sfeer tijdens de huldigingen was natuurlijk altijd opperbest, maar die sfeer heerste nagenoeg overal. Londen heeft laten zien wat het kan. De mensen die betrokken waren bij de Olympische Spelen, veelal vrijwilligers aan de voorkant, waren stuk voor stuk enorm vriendelijk. Iedereen wilde je helpen om op de snelste manier van A naar B te komen, je stoel te vinden of advies te geven over wat dan ook.

Met de veiligheid zat het volgens mij ook wel snor. Toen ik een middagje vrijaf had van de krant, bezocht ik het worstelen. Een sport die ik nauwelijks kende. Toen ik de tribune verliet, en via de hal naar buiten wilde lopen, werd ik aangesproken door een viertal agenten met semi-automatische geweren op de borst. Of ik me kon legitimeren. Terwijl ik mijn pas tevoorschijn haalde, vroeg ik vriendelijk waarom ik mijn ID moest tonen. De agenten vonden mij op iemand lijken en wilden zeker weten dat ik het niet was. Die bevestiging kwam uit een notitieblokje van een van de agenten waarin de nationaliteit van de gezochte man in ieder geval geen Nederlander was.

Opgelucht kon ik mijn toch vervolgen. Een tocht naar de uitgang, een tocht die de afgelopen dagen werd voortgezet naar Driebergen. De snelweg is mooi geworden. Een mooi staaltje werk van alle betrokken partijen. Een mooi staaltje werk leverden ook wij, de crew van het Holland Heineken House af. Het Huis werd verkozen tot het beste van alle landen. Ik ben trots dat ik er deel van uit heb mogen maken.

advertentie
advertentie