Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Bewoners Loolaan wachten gespannen af

16 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Even leek het er op dat wethouder Homan zijn toezegging om twee snelheidsremmers op de Loolaan te creëren niet zou nakomen. Hij had dit luid en duidelijk beloofd tijdens de commissievergadering van 12 juni, maar uit een brief die de bewoners onlangs van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling kregen, bleek iets anders.

door Jan de Beer

Het had er alle schijn van dat één van de twee wegversmallingen die in het vooruitzicht waren gesteld, niet zou worden uitgevoerd. Opnieuw was de schrik groot bij de bewoners, want dit hadden zij al eens eerder meegemaakt, en met een brief op poten eisten ze opheldering. Die is er inmiddels.

Wat er precies mis ging is niet helemaal duidelijk geworden, maar kennelijk werd door de gemeentelijke organisatie twijfel geuit over verkeersmaatregelen die aanvankelijk door die organisatie zélf waren voorgesteld. Bij de bewoners leidde dit tot grote verwarring en ergernis. Door de brandbrief die zij naar het Heuvelrugcollege stuurden en het overleg dat vervolgens plaatsvond, is de zaak weer recht getrokken.

Vast staat nu dat op de Loolaan twee wegversmallingen worden gerealiseerd, met een vrije doorgang voor fietsers. Eén van de versmallingen geldt als proefopstelling waarbij zal worden bekeken in hoeverre deze invloed heeft op de doorstroming. Als duidelijk is dat er geen ‘negatieve effecten’ zijn, krijgt ook de proefversmalling een definitieve status. Verder wordt halverwege de Loolaan een oversteekplaats gecreëerd. Omdat dit ten koste gaat van parkeercapaciteit, moet er een boom sneuvelen.

Via een persbericht heeft de gemeente de verkeersmaatregelen deze week wereldkundig gemaakt. De bewoners zijn weliswaar blij met deze helderheid, maar vragen zich wel af wanneer de maatregelen daadwerkelijk ten uitvoer worden gebracht. In het persbericht wordt over ‘zo spoedig mogelijk’ gesproken. ,,Dat hopen we dan maar”, luidt hun veelbetekenende commentaar.

advertentie
advertentie