Maarn moet massaal protesteren

14 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

De minister wil de snelheid 's nachts verhogen. Welk argument hanteert zij? Eenvoudig zegt zij dat het past binnen de grenzen van regels en metingen, dus het kan. Goede zaak dat ons gemeentebestuur zich duidelijk uitspreekt en er tegen is. Nu eens hopen dat de provincie en de Commissaris van de Koningin, de heer Robbertsen, de nek uitsteekt en er daadwerkelijk iets aan gaan doen en minimaal achter het gemeentebestuur gaan staan en dit eens uitspreken! Dit onzalige plan moet van tafel!

Welk economisch gewin is er 's nachts te halen? De winst is nihil. De herrie, stof, met name s'nachts neemt toe. Logisch? Nee dus.

De nacht is voor de rust van mens en dier. Een snelweg dwars door ons dorp, daar is 100 kilometer al te hard. Als men er 130 kilometer per uur kan of mag rijden, dan wordt dit 140/150 kilometer per uur. Hoe wil de minister dit handhaven laat staan controleren?

De minster stelt dat toename van geluid en fijnstof acceptabel is. Acceptabel voor wie? Voor de rekeningen, de normen? Er behoord gekeken te worden naar leefverbetering en niet naar grafieken die uitmaken of iets wel of niet kan.

Er zijn, en dat weet de minister, nog grijze gebieden, waarvan nog niet alles vast staat. Kwalijke zaak, ten aanzien van geluidsplafond en fijnstof. De winst door de schermen moet niet benut worden om harder te kunnen rijden en zeker dus niet op de A12 te hoogte van ons dorp Maarn. De bevolking van Maarn en de aangrenzende dorpen, moet mijns inziens massaal tegen dit onzalige plan protesteren. Ik zal graag voorop gaan.

G.C.M. Verheggen,

Maarn

advertentie
advertentie