Plaveisel Traaij wordt aangepakt

14 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De bestrating van winkelstraat de Traaij is al vele jaren een veelbesproken onderwerp. Het plaveisel is in de loop der jaren zeer ongelijk geworden en veroorzaakt niet alleen ergernis maar soms ook valpartijen. Regelmatig is er, met name door de Ondernemersvereniging Driebergen Centrum (ODC), een verzoek richting gemeente gegaan om hierin verbetering te brengen. Eindelijk lijkt deze smeekbede gehonoreerd te gaan worden. Vanaf volgende week maandag wordt het slechtste deel van de Traaij fasegewijs aangepakt.

door Jan de Beer

Het plaveisel met klinkers op de Traaij bestaat sinds 1985. De winkelstraat werd toen geheel gerenoveerd, hetgeen destijds een miljoen gulden kostte waarvan ook de winkeliers een flink deel voor hun rekening namen. Voor de bestrating was de keuze gevallen op klinkers in drie kleuren. De overweging hierbij was dat de dorpse en pittoreske uitstraling van de klinkers sfeerverhogend zou zijn, maar in de jaren die volgden klonken er steeds meer klachten. Door verzakking, wortelgroei en andere oorzaken werd de bestrating een bron van ergernis. Herstel werd telkens uitgesteld vanwege de hoge kosten die hieraan verbonden zouden zijn. Voor de ODC, die zich de laatste jaren zeer inspant om de Traaij aantrekkelijk te maken, bleef verbetering van de voetpaden echter hoog op de agenda staan.

Vorige week kreeg men plotseling de melding van de gemeente dat er toch een potje is gevonden om een deel van de Traaij aan te pakken. De stoepen die er het meest beroerd aan toe zijn, op het deel tussen Nassaulaan en Lindelaan, zullen aan beide zijden van de straat geëgaliseerd en opnieuw bestraat worden. Dat gebeurt in fasen, telkens op maandag en dinsdag, waarbij steeds een deel behandeld wordt. Na het komend weekend wordt hiermee gestart. De ODC is bijzonder verheugd met deze beslissing. ,,We zijn de gemeente zeer dankbaar", aldus Hans van Vugt, vicevoorzitter van de ODC. ,,We vinden het positief dat de gemeente heeft aangetoond met ons mee te willen denken en we hopen dat dit in de toekomst op meer terreinen het geval zal zijn. We beschouwen het in ieder geval als een blijk van waardering voor wat we als ondernemersvereniging de afgelopen tijd gedaan hebben om de Traaij gezellig te maken."

advertentie
advertentie