Eindelijk weer hoge score voor Henry Zumbrink tijdens DPP Festival

13 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Op Circuit Park Zandvoort werd afgelopen weekend het DPP (Dutch Power Pack) Festival verreden, met natuurlijk de topklasse Dutch GT. Ook het team van Day V Tec stond aan de start, met Ameronger Henry Zumbrink achter het stuur van de snelle Corvette C6. Na de strubbelingen eerder dit jaar, kon de wagen goed worden afgesteld, waardoor Zumbrink snel was in zijn Corvette en samen met teamgenoot Ferdinand Kool de hoogste trede van het erepodium kon betreden.

De Corvettes van Day V Tec zijn het hele jaar al snel. Dit had als gevolg dat er de nodige ,,succes straffen'' werden uitgedeeld en de wagen de laatste races steeds verder terugzakte in het veld en de kans op het kampioenschap zag vervagen. Na weken van spanning omtrent het doorzetten van de deelname in de Dutch GT klasse, was afgelopen week de kogel dan eindelijk door de kerk. Na een goed gesprek met de organisatie van het Dutch GT, besloot het team van Day V Tec deel te blijven nemen aan de Nederlandse Koningsklasse. Zo mocht het team de nodige aanpassingen doen, waardoor zij weer konden meekomen met de rest van het veld.

Met deze kennis ging het team, en zo ook Henry Zumbrink, met een positief gevoel het weekend in. Door de aanpassingen in de wagens kon het team weer een competitieve auto neerzetten, wat direct bleek uit de tests die gedaan werden tijdens de vrije trainingen. De kwalificaties verliepen ook goed voor het team. Teamgenoot Ferdinand Kool wist in zijn kwalificatie de snelste tijd te rijden, waar Zumbrink een derde tijd wist te rijden. Tijdens de eerste race op zaterdag wist Kool dan ook zijn pole positie te verzilveren in de winst.

De tweede race werd voor rekening genomen door Henry. De start vanaf plaats drie verliep goed, totdat er een aanrijding met een aantal rijders plaatsvond, waardoor de coureur uit Amerongen ook een tik ontving en terugviel naar de zesde positie. Zumbrink besloot ervoor te gaan zitten en wist al snel zijn weg door het veld heen te banen naar de tweede positie. Hoewel er nog wat strijd was om de eerste positie, moest Henry genoegen nemen met deze tweede plaats en kon toch hardnodige punten scoren voor het kampioenschap.

Henry over zijn eigen race: ,,Ik werd in de eerste bocht geraakt door een andere rijder, die was aangetikt door een derde. Dit was even balen, omdat ik terugzakte naar de zesde positie. Maar met het zogenoemde stuur tussen de tanden, wist ik mij terug te vechten naar de tweede plek in de race. Ik heb mooie gevechten gehad met andere rijders en zelfs nog om de eerste positie en kwam uiteindelijk als tweede over de streep. Dit was een hele leuke race en zeker na de tegenslagen in eerdere races, had ik dit echt even nodig.''

Tijdens de hoofdrace op zondagmiddag nam teamgenoot Ferdinand Kool de start vanaf de pole positie voor zijn rekening. Hij wist direct een klein gaatje naar de rest van het veld te slaan en zo ook de verplichte pitstop en rijderswissel te doen. De pitstop verliep perfect, waardoor Zumbrink als eerste weer de baan op kwam. De race verliep verder zonder problemen, waardoor Henry naar de winst wist te rijden.

Henry over het afgelopen weekend: ,,Afgelopen weekend was echt helemaal top. Dankzij de aanpassingen in de wagen en doordat zowel Ferdinand als ik heel constant hebben gereden, hebben wij de winst weten te pakken in de hoofdrace. Hierdoor hebben we weer heel waardevolle punten kunnen scoren en maken we weer een kans op het kampioenschap.''

Henry vervolgt: ,,Dat we dit weekend weer van start zijn gegaan in de Dutch GT is toch een mooie beslissing. We hebben dit jaar veel getest en hebben al het hele jaar een hele snelle wagen. We zijn erg blij met de beslissing om door te gaan, vooral ook omdat het team van Day V Tec zo hard heeft gewerkt en graag in Nederland wil blijven rijden. Jammer genoeg gaan andere partijen nu weer klagen over onze snelheid, maar wij hebben de wagens conform de reglementen staan en zijn dankzij het vele testwerk klaar voor de rest van het seizoen.''

advertentie
advertentie