Bloemencorso 2012: Veel symboliek bij Brandweer Amerongen

16 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - De bouwgroep van de Amerongse Brandweer zal waarschijnlijk tijdens het 60-ste Bloemencorso afscheid nemen. Marianne van Barneveld: ,,We hebben nu een aantal jaren de kar getrokken en het zou mooi zijn als anderen dat nu van ons overnemen.’’ We, dat zijn Anja en Lisa Brouwer en Marloes van Veenendaal. ,,Eigenlijk wilden we er vorig jaar mee stoppen, maar vanwege het jubileum gaan we er nog één keer voor.’’

door Jan Meijer

Het wordt een wagen vol symboliek. ,,We zagen in Lichtenvoorde een wagen met doodskoppen die de Mexicaanse dodenverering tijdens het carnaval uitbeeldde.’’ Volgens de Mexicaanse indianen zijn leven en door onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens begrafenissen is er meer feest dan rouw. Eens per jaar vieren zij het dodenfeest waarbij levendige kleuren overheersen. Het doodshoofd heeft daarom een beminnelijke uitdrukking.

Met deze wagen, die er vooral kleurig moet gaan uitzien, neemt de Amerongse Brandweer dus afscheid, tenzij er anderen zijn die de traditie willen voortzetten.

Lees het hele verhaal in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van 16 augustus

advertentie
advertentie