Zwembaden Utrechtse Heuvelrug voldoen aan technische eisen

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Naar aanleiding van het dodelijk ongeluk eind vorig jaar in een zwembad in Tilburg, zijn ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug controles uitgevoerd naar het onderhoud van zwembaden De Zwoer in Driebergen en Woestduin in Doorn. Het onderzoek is in maart uitgevoerd door Cobra Consultancy, in samenwerking met een bouwtoezichthouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Het gevoerde onderzoek heeft uitgewezen dat beide zwembaden op dit moment aan de technische eisen voldoen, maar dat bij zwembad De Zwoer nog wel onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk zijn om dat zo te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het sprayen van onderdelen die corrosieverschijnselen vertonen en het monteren van nieuwe hangers die gecorrodeerd zijn. Daarnaast worden de stalen draadeinden van de bevestiging van de glijbaan gesprayd met zinkspray en zo nodig vervangen.

Na goed overleg met Laco Recreatie B.V. is inmiddels het eerste deel van het onderhoud in De Zwoer uitgevoerd. De gemeente zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de overige onderhoudswerkzaamheden volgens afspraak in september ook zijn afgerond. Het zwembad is tijdens deze onderhoudswerkzaamheden gewoon geopend.

advertentie
advertentie