Wesley Bekker bij de Olympische Spelen: ‘Londen is echt een wereldstad’

26 juli 2012 om 00:00 Sport

Inmiddels ben ik al een week in Londen. Samen met negen collega’s maak ik dagelijks een krant in het Holland Heineken House en maken we video’s over alles wat er in en rond het prachtige Alexandra Palace gebeurt. Vandaag verschijnt onze eerste editie van The Daily Dutch.

Alexandra Palace, gelegen aan het fraaie Alexandra Park, is het huis van de Nederlandse sporters en sportfans gedurende de Olympische Spelen. De eerste indrukken zijn fantastisch, de locatie fascinerend groot. In de eerste week in aanloop naar de opening van het ‘Huis van Oranje’, en dus de uitgave van onze eerste krant, zijn we vooral bezig geweest met de voorbereidingen. Hoewel er hard gewerkt wordt, is er afgelopen week gelukkig genoeg ruimte geweest om Londen beter te leren kennen, met recht een wereldstad. Opvallend is dat Londen haast net zo groen is als de Utrechtse Heuvelrug. De Londenaren leggen door de hele stad parken aan die het straatbeeld een stuk groener maken en de straten worden schoon gehouden.

Parken

Rondom Alexandra Palace, gelegen ten noorden van het centrum, liggen nog meer parken dan in de stad. Hoewel ik zelf mijn hardloopschoenen nog niet aangetrokken heb, kan ik mij de genietende gezichten van de hardlopers erg goed voorstellen. Op die manier hoef ik het groen van Driebergen gelukkig niet te missen.

De parken zijn ons sowieso goed gezind omdat het weer fantastisch is geweest deze week. We hebben de warmste dagen tot nu toe dit jaar mogen meemaken en hebben de Nederlandse regen achter ons gelaten. Gelukkig heb ik begrepen dat het ook in Driebergen al een stuk beter vertoeven is. Vertoeven is het ook goed in ons hotel. Geen hoogstaand hotel maar met een goed bed is al veel goed. Wij hoeven gelukkig niet ons eigen bed, zoals in het Konijnenhotel in Driebergen, mee te nemen maar worden minstens zo goed verzorgd.

De komende drie weken zal ik de Spelen van dichtbij volgen. Hoewel onze redactie niet altijd fysiek bij een sportevenement aanwezig kan zijn vallen we met onze neuzen in de boter. Alle huldigingen van de Nederlandse sporters zullen plaatsvinden in ‘ons’ Holland Heineken House. Daarnaast gaan we genieten van vaderlandse topartiesten en meer.

Huiskamer

Ik hoop dat Londen de Spelen ook dicht bij u in de huiskamer brengt. Dat we met zijn allen mogen genieten van mooie sport. Wie weet krijgen de Spelen wel een heel mooi tintje voor Driebergen. Nienke Kingma komt uit in het roeien, om precies te zijn in de vrouwen 8, zij is geboren in Driebergen.

Uiteraard volg ik haar verrichtingen voor De Kaap/Stichtse Courant. De eerlijkheid dient te zeggen dat ik niet weet hoe lang ze in Driebergen gewoond heeft, maar als we haar als een echte Driebergse mogen zien dan zult u vast nog over haar horen. We zullen zien of zij kan stunten met haar ploeg zodat ze gehuldigd kunnen worden door niemand minder dan Humberto Tan, de huispresentator van het huis.

Het wordt een mooie ervaring om heel bekend Nederland rond te zien lopen. Hoewel heel bekend Nederland? Ik las dat Henk Westbroek gewoon in Driebergen is opgedoken voor een item in boekhandel Jacques Baas. Leuk om te lezen en op de hoogte te blijven. Want ik mag dan wel niet verdwalen in een wereldstad, ik blijf wel een dorpse jongen.

Volg mijn verrichtingen via Twitter: @Wesleybekker of like de facebookpagina van The Daily Dutch: facebook.com/TheDailyDutch

advertentie
advertentie