Driebergenaar werkt aan oranje krant in Londen

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Voor Wesley Bekker komt de komende weken een jongensdroom uit. Hij mag als afgevaardigde van de School voor Journalistiek naar de Olympische Spelen in Londen. Samen met negen studiegenoten gaat hij een dagelijkse krant maken in het Holland Heineken House. ,,Ik weet al heel lang dat ik sportjournalist wil worden. Dit project komt wel heel dicht bij dat doel”, aldus jonge Driebergse journalist.

door Paul Nolens

Werken bij de Stichtse Courant is leuk, maar je dagelijks begeven tussen Olympische sporters en twee weken lang je vak uitoefenen in hetzelfde gebouw als Mart Smeets, is wel even andere koek. Wesley Bekker maakt het de komende weken allemaal mee in Olympisch Londen. Via zijn opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht werd de, recent afgestudeerde, journalist ingeloot voor het project in het Holland Heineken House. ,,Het is een ervaringsproject waar ik via mijn studie aan kan deelnemen. Ik ga in Londen, samen met negen andere journalistiekstudenten, een dagelijkse krant maken in het Holland Heineken House. Van dit tiental, zijn er acht werkzaam als redacteur, één student zorgt voor de Engelstalige (kleinere) versie en één gaat mee als vormgever. Naast deze tien journalisten, zijn er ook twee begeleidende docenten mee. De docenten zijn weliswaar aanwezig, maar voor de inhoud van de krant zijn wij als redacteuren helemaal zelf verantwoordelijk”, vertelt de 22-jarige Driebergenaar enthousiast over het project.

Lees het hele artikel in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van donderdag 26 juli en volg de avonturen van Wesley Bekker in Londen de komende via de krant en de website.

advertentie
advertentie