Bloemencorso Leersum: De drie b(r)oertjes maken jaren-60-muziek

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het zestigste Bloemencorso is voor de drie broertjes Van Doorn reden om muziek te maken. Muziek uit de jaren zestig van de vorige eeuw wel te verstaan. ,,Want we willen het getal 60 laten terugkomen op onze wagen,’’ vertelt de oudste broer, Hendrik van Doorn (14), die haarscherp voor ogen heeft hoe de wagen eruit moet gaan zien.

door Jan Meijer

Het wordt een platte wagen met een draaitafel, waarop de platen worden gedraaid met de muziek uit vervlogen tijden. ,,De boxen zitten er al op, er is ruimte om op de wagen te dansen en dat gebeurt dan in hippiekleding gestoken figuratie, waarbij er ook nog een zestal rond de wagen zal lopen en dansen.’’ Daar is ook een rol weggelegd voor zus Annemieke van Doorn.

Hoewel vader Leo vast wel een oogje in het zeil zal hebben gehouden, hebben de broertjes Hendrik, Bart en Jacco samen met goede vriend Gerco van Arkel zelf de wagen in elkaar gezet. ,,Voor de veiligheid hebben we er een balustrade omheen gezet, maar het publiek moet het wel allemaal kunnen zien, dus kun je er doorheen kijken.’’

Vader Leo zal trots zijn als hij op de trekker het resultaat van zijn drie b(r)oertjes - en hun vriend Gerco - aan het publiek kan tonen. Dan is er alles aan gedaan om er een prachtige wagen van te maken.

Lees het hele verhaal in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van donderdag 26 juli.

advertentie
advertentie