Inzendtermijn fotowedstrijd 'Groen van toen' gesloten

17 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Iedereen kan vanaf nu een voorkeursstem uitbrengen op de ingezonden foto's van de fotowedstrijd die ter gelegenheid van de Open Monumentendag Amerongen is uitgeschreven. Van de ingezonden foto's is een tentoonstelling ingericht in Restaurant Buitenlust. Iedere bezoeker kan uit de geëxposeerde werken er één kiezen die voor de publieksprijs in aanmerking komt. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagavond 8 september in Restaurant Buitenlust in aansluiting op de mini-pubkwis die vanaf 20.30 uur wordt gehouden.

Voor de fotowedstrijd onder het motto 'Groen van Toen' hebben tien fotografen uit de Utrechtse Heuvelrug totaal 26 foto's ingestuurd. Het motto van de wedstrijd wil de rol, het belang en de betekenis van het groen in relatie tot monumenten aangeven. Met het thema wordt aandacht gevraagd voor historische buitenplaatsen, landgoederen, stadsparken, tuinen, boerenerven, buitenplaatsen, monumentale bomen, begraafplaatsen, verdedigingswerken, landschapselementen als dijken. De geëxposeerde foto's geven een goed beeld van de monumenten in het groen in en rond Amerongen.

Elke bezoeker van de foto-expositie wordt verzocht zijn of haar voorkeur kenbaar te maken door middel van een stembiljet. De foto met de meeste keuzestemmen komt in aanmerking voor de publieksprijs. Deze bestaat uit een kunstwerk van de Amerongse kunstenares Katri Schweitzer. Alle foto's zijn inmiddels - anoniem - ook beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Arris Tijsseling, Froucke van der Zanden en Jan Kalff. Elke deelnemer mocht drie foto's inzenden. Slechts één foto per deelnemer kan in aanmerking komen voor een van de drie prijzen. De eerste prijs is een zilveren camera plus € 300,-, de tweede prijs is het bedrag van € 200,- en de derde prijs is een bedrag van € 100,-. De prijsuitreiking van de publieksprijs vindt gelijktijdig plaats met de bekendmaking van de jury-beoordeling tijdens de mini-pubkwis.

Voor meer informatie zie: www.openmonumentendagamerongen.nl

advertentie
advertentie