Gemeentehuis blijft voor Maarn

16 juli 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Het voormalige gemeentehuis van Maarn wordt verkocht aan Pater Vastgoed B.V. De vastgoedondernemer uit Maarsbergen betaalt 1,8 miljoen euro voor het pand. De inwoners van Maarn hoeven niet te vrezen voor de publieke functie van het gebouw. Het monumentale voorste deel van het oude raadshuis en het voorterrein komen in handen van de Stichting Vrienden van het Raadhuis Maarn. In dit deel van het gebouw komt een trouwzaal annex vergader- en expositieruimte. In de serre van het gebouw, aan de zijkant, komt een brasserie met terras. Wat er met het achterste deel van het gebouw gaat gebeuren, is nog onbekend.

door Paul Nolens

Een groep van vier mensen - Henk Veldhuizen, Chantal van Steenderen, Nick Breur en Betty van der Meulen uit Maarn - heeft zich de afgelopen periode gebogen over de toekomst van het voormalige gemeentehuis. ,,Het gemeentehuis heeft altijd een belangrijke functie gehad in het dorp. De aubade tijdens Koninginnedag en de sinterklaasintocht zijn altijd op het voorterrein en het gebouw wordt gebruikt door veel verenigingen. Wij wilden dit behouden voor het dorp", aldus Nick Breur, namens het viertal. De groep betrokken inwoners is vervolgens met de gemeente gaan praten om hun wensen kenbaar te maken. Breur: ,,De gemeente deelde onze mening, maar wilde wel zaken doen met maar één partij. Wij hebben toen vastgoedondernemer Jan Pater uit Maarsbergen benaderd. Hij kon zich ook vinden in onze ideeën en toonde zich bereid om financieel achter het plan te gaan staan."

Samen met Pater zijn plannen voor het oude raadhuis verder uitgedacht. Om er zeker van te zijn dat het voorterrein en het monumentale deel van het pand voor de inwoners van Maarn behouden blijven, is besloten om deze onderdelen voor het symbolische bedrag van € 1,- te verkopen aan de nieuwe Stichting Vrienden van het Raadhuis Maarn. Nick Breur, namens de nieuwe stichting: ,,Wij worden eigenaar van het oorspronkelijke gebouw - inclusief klok - en het voorterrein - inclusief oorlogsmonument. Op deze manier kunnen Dodenherdenking, de Sinterklaasintocht en de aubade tijdens Koninginnedag traditiegetrouw voor het oude gemeentehuis plaatsvinden. We willen het gebouw bovendien behouden als trouwlocatie. Onder de jeugd leeft dit zeker. Daarnaast kan het oude raadhuis gebruikt worden voor exposities en vergaderingen.''

Lees het hele verhaal vandaag in NieuwsbladDeKaap.nl

advertentie
advertentie