Supersnel resultaat voor Henry Zumbrink bij SuperPrix Zolder

10 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Een groot deel van autosportminnend Nederland trok dit weekend net over de grens naar het Belgische circuit van Zolder. Tijdens de SuperPrix van Zolder kwam, onder meer, het HDI Gerling Dutch GT kampioenschap in actie op het historische circuit in de bossen. Met de supersnelle Corvette C6 van het team van Day-V-Tec reed Henry Zumbrink een uitstekend weekend en wist zelfs weer op het podium te komen en zijn stand in het kampioenschap te versterken.

Zumbrink reed op zaterdag zijn eigen race en wist al snel van de vierde naar de tweede positie te rijden. Phil Bastiaans in zijn Porsche was het hele weekend niet te kloppen, waardoor de Ameronger op de eerste racedag genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Het weer op het Zolderse circuit was hetzelfde als in Nederland. Na een paar mooie dagen, was op zondag, tijdens de hoofdrace dag het weer net zo wisselvallend. Uiteindelijk bleven alle trainingen en races van de Dutch GT droog, waardoor Zumbrink ook de hoofdrace op slicks kon rijden. De Amerongse coureur nam de start voor zijn rekening en wist wederom vanaf de vierde plaats naar de tweede positie te rijden. Het was een strijd om zo snel mogelijk de verplichte rijderswissel te doen en nadat Henry Zumbrink het stuur had overgegeven aan Ferdinand Kool, wist de teamgenoot van de Ameronger als eerste de pitstraat weer uit te rijden voor de Porsche van Bastiaans en BMW van Ekris. Kool wist een mooie strijd te leveren om zijn wagen aan de kop van het veld te houden, tot vijf minuten voor het einde het noodlot toesloeg. De koppeling van de Corvette begaf het, waardoor de snelle wagen uitviel en uiteindelijk als zevende geklasseerd in de uitslag terecht kwam.

Henry Zumbrink over de Dutch GT races in Zolder: ,,Hoewel het weekend met wat strubbelingen begon, mochten we gelukkig nog wat aanpassingen doen aan de Corvette, waardoor we weer met het veld konden meekomen. De races verliepen allemaal top en we hebben veel waardevolle punten kunnen scoren. Autosport blijft een technische sport, dus dat de koppeling tijdens de hoofdrace kapot ging, is zuur, maar zoiets kun je niet voorkomen. Het is in elk geval duidelijk dat we lekker hebben lopen trappen. We hebben veel punten weten te scoren voor het kampioenschap.''

Henry vervolgt: ,,Ik kan deze week even bijtanken van een druk weekend, want aankomend weekend is alweer de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort, waar de volgende races alweer op de agenda staan. Het team van Day-V-Tec zal een druk weekje beleven om alles weer voor elkaar te krijgen, maar daar heb ik alle vertrouwen in.''

advertentie
advertentie