Jazz at the Castle: dit jaar in Doorn

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/DOORN - De stichting Jazz at the Castle zet haar festivaltraditie voort. Op 26 augustus zal het bekende jazz- en soulevenement weer plaatsvinden. Deze keer niet bij Kasteel Amerongen, maar in de tuinen van het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het evenement begint met een mooie barbecue, gevolgd door een bijzonder optreden van jazzdiva Rita Reys met het trio van toppianist Peter Beets. Vervolgens zal de Rob Mostert Hammond Group met orgel, drums, gitaar en zangeres Charlotte Coppola een optreden verzorgen. Dit jazzspektakel op Zonheuvel zal de rijke traditie van het festival in Amerongen voort proberen te zetten.

door Manus van Gent

Door dreigende perikelen van logistieke en financiële aard, heeft het er even somber uitgezien voor de stichting Jazz at the Castle. Voor dit seizoen bleek het niet mogelijk op de gebruikelijke manier het festival in Amerongen te organiseren. Maar met De Buitenplaats (Kasteel Amerongen) is overleg gaande over andere mogelijkheden in de toekomst. Tenslotte hebben Jazz at the Castle en Amerongen een grote reputatie en veel aanhangers van het festival.

In samenwerking met 100% Heuvelrug en met Landgoed Zonheuvel heeft de stichting een alternatief, maar zeker even attractief jazzfeest neergezet. In de sfeervolle ambiance rond het Maarten Maartenshuis zijn grote terrastenten geplaatst die gasten en artiesten bijeenbrengen en beschutting geven.

Tijdens barbecue kunnen de gasten genieten van het altijd boeiende optreden van onze 'First Lady of Jazz', Rita Reys. Zij trad dit weekend nog op in het North Sea Jazz Festival, met groot succes. Met haar ongekende timing en swing wist 'La Reys' het publiek om haar vinger te winden. Zij wordt straks begeleid door het trio van Peter Beets, een van de hoogst aangeslagen pianogiganten van deze tijd. De jonge muzikant won een Edison en veel andere prijzen. Zijn creativiteit zorgt voor prachtige bewerkingen van klassieke muziek en voor een serie indrukwekkende CD's voor het beroemde label Criss Cross.

Later op de avond komt Rob Mostert (met Group), die met blote voeten de foot bass beroert. Hij is waarschijnlijk de beste Hammond organist in Nederland. Kortom: en festival dat de liefhebbers niet mogen missen.

u Voor toegangskaarten, prijzen en informatie: www.jazzatthecastle.nl

advertentie
advertentie