Uitreiking verkeersdiploma Leersum

5 juli 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Nadat 85 kinderen, van de drie basisscholen, in Leersum al op 19 april hun beste beentje hadden voor gezet bij het landelijke theoretische verkeersexamen, stonden ze op 16 mei te popelen om de fietstoets af te leggen. Bij beide examens was het resultaat zeer goed. Daarom konden op vorige maand aan alle deelnemende kinderen in de Binder in Leersum de diploma's worden uitgereikt.

Wijkagent Arend Jan van Hattum onderstreepte nog maar eens het belang van verkeersonderwijs voor kinderen van de basisscholen en feliciteerde de kinderen met het behaalde resultaat. Het landelijk verkeersexamen, zoals dat door Veilig Verkeer Nederland wordt georganiseerd, was dit jaar aan zijn 80e editie toe. Ook in Leersum was er een jubileum te vieren. Cees Lagemaat, destijds lid van de afdeling Leersum van VVN, stelde zijn diensten als vrijwilliger bij de organisatie van het verkeersexamen, voor de 50e keer ter beschikking. Een bos bloemen als blijk van waardering viel hem ten deel.

Na vertoning van twee dvd's, waarin de kinderen en de aanwezige ouders de gevaren van het verkeer voorgeschoteld kregen, was het tijd voor de daadwerkelijke uitreiking van het diploma. Na het nuttigen van een consumptie konden de kinderen weer terug naar school.

advertentie
advertentie