ODC gaat door met bedenken van activiteiten

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Volop complimenten worden er uitgedeeld voor de vrolijke aankleding van de Traaij met bloemenmanden en plantenbakken. Het is vooral de gemeente die een pluim krijgt voor deze opwaardering van de Driebergse winkelstraat. ,,En dat is een beetje jammer", vindt de Ondernemersvereniging Driebergen Centrum (ODC). ,,Want het is niet de gemeente, maar het zijn de ondernemers die deze aankleding georganiseerd en bekostigd hebben.''

door Jan de Beer

Tijdens de laatste bestuursvergadering van de ODC kwam deze verkeerd uitgedeelde pluim even ter sprake. Maar vooral ging de vergadering over de nieuwe activiteiten die de ondernemers dit jaar nog willen organiseren. De outlet-markt die in augustus zal plaatsvinden wordt nog uitgebreider dan voorgaande jaren en zal waarschijnlijk gecombineerd worden met feestelijkheden rond de jubilerende brandweer en het KLPD. Ook wil de ODC gaan samenwerken met de Speelweek, Welnúh en Driebergse kunstenaarsclubs om diverse nieuwe manifestaties op touw te zetten. Tevens zijn er ideeën om nog meer te gaan doen met muziek op de Traaij en er liggen spectaculaire plannen klaar voor een opgefriste feestverlichting. De glossy 'Beleef Driebergen', waarvan reeds drie edities zijn verschenen, moet al deze activiteiten kracht bij zetten. ,,Het gaat ons er om dat de verrichtingen van allerlei organisaties en verenigingen samenvloeien en dat we daarmee het dorp leuker maken", zegt ODC-voorzitter Han Roeten. ,,We zien dat onze inspanningen vruchten afwerpen en dat is een stimulans om door te gaan. We hebben nog genoeg ideeën en we streven er naar om die allemaal te realiseren."

De alom gewaardeerde bloembakken zullen in ieder geval nog tot oktober blijven hangen en Roeten verwacht dat tegen die tijd de complimenten hiervoor wél op het juiste adres zullen zijn aangekomen.

advertentie
advertentie