Nieuws van kinderboerderij 't Woelige Nest

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

De kinderboerderij timmert hard aan de educatieve weg. Inmiddels heeft de educatief medewerkster (Jasione van Esch) voor alle groepen van de basisschool (voor groep 1 tot en met groep 8) lesprogramma's ontwikkeld die zeer de moeite waard zijn om te volgen. De midden- en bovenbouw van de basisschool kan een les in het curriculum voor biologie of natuurles opnemen. Het volgen van de les kan het hele jaar.

Voor de groepen 1 en 2 staat de kennismaking met dieren en met natuurbeleving in de ecotuin centraal. Zowel voor groep 3/4 als voor groep 5/6 staat een zintuig centraal (oog, oor, neus). Hoe werkt dat bij de dieren? Wat kun je daarvan zien en merken? Hoe werkt dat bij mensen? De bovenbouw bekijkt en ervaart via de methode van 'verhalend ontwerpen' wat er allemaal komt kijken bij een kinderboerderij. De basisscholen zijn per brief uitgenodigd om zich in te schrijven voor het educatieprogramma.

Sponsornieuws

De Soroptimistenclub Utrechtse Heuvelrug heeft tijdens het Schaapscheerdersfeest aan het bestuur van de kinderboerderij een cheque van € 5.000,- overhandigd. Het bestuur wil de 'club' graag van harte bedanken voor deze belangrijke steun in de rug. Het is een welkome bijdrage voor het aanpassen van de kinderboerderij aan nieuwe eisen en voorwaarden die de overheid stelt en om de kinderboerderij een gezellige ontmoetingsplek te laten blijven voor jong en oud.

De handen uit de mouwen

Zaterdag 23 juni hebben achttien werknemers van Bouwbedrijf Van Rhenen de handen uit de mouwen gestoken op onze boerderij. Deze activiteit maakte onderdeel uit van een initiatief van de goede doelen instelling 'Kiwanis'.

De mannen zijn om 8.00 uur al begonnen (op hun vrije zaterdagmorgen!) met het dichtmetselen van de aanleunwoning van het varken Quast. Er is zelfs gedacht aan verlichting in het hok. Ook is er door de heren een mooie kippenren gemaakt tegen de schapen/geitenstallen aan. Deze kippenren maakt het voeren een stuk makkelijker. Er is ook gezorgd voor een lekker nacht- annex nesthok. Achter de geiten/schapenstallen hebben de mannen een overdekte en bestrate ruimte gemaakt. Hier kunnen allerlei materialen, hokken e.d. droog worden opgeslagen.

Na deze noeste arbeid zijn de harde werkers door Kiwanis beloond met een feest op de 'Kraaybekerhof'. Het bestuur wil Bouwbedrijf Van Rhenen van harte danken voor de inzet.

Logeerboerderij

Wist u dat u uw konijnen en cavia's tijdens uw welverdiende vakantie ook een paar leuke weken kunt bezorgen door ze te laten logeren bij de kinderboerderij? U kunt hierover telefonisch contact opnemen met de beheerder (zie telefoonnummer hieronder).

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie