Tegenstrijdige berichten over kazerne

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - D66 zegt dat minister van Defensie Hans Hillen (CDA) is teruggefloten door de Tweede Kamer in de marinierskwestie. Het ministerie van Defensie zegt dat Hillen zijn verhuisplannen voor de mariniers verder mag uitwerken. Feit is dat er nog geen definitief besluit is genomen over de toekomstige huisvesting van het Korps Mariniers.

door Paul Nolens

,,Minister Hans Hillen (Defensie, CDA) moet zijn huiswerk opnieuw doen. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het voorstel van D66-Kamerlid Wassila Hachchi om nader onderzoek te doen naar de vervanging van de marinierskazerne in Doorn. Het besluit van de minister om de Van Braam Houckgeestkazerne van Doorn naar Vlissingen te verplaatsen, is gebaseerd op onduidelijke cijfers. Het kabinet mag van de Tweede Kamer geen onomkeerbare stappen nemen totdat de mogelijke locaties objectief en feitelijk naast elkaar zijn gelegd", meldt D66 op de website van de partij.

Op de site van het ministerie van Defensie is de toon van de berichtgeving anders. ,,De verhuizing van de mariniers van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn naar Vlissingen, is een stap dichterbij gekomen. Minister Hans Hillen kreeg voor de verdere uitwerking van het plan vanavond groen licht van de Tweede Kamer."

D66-kamerlid Wassila Hachchi interpreteert de uitkomst van het kamerdebat duidelijk anders. ,,Minister Hillen was te voorbarig met zijn besluit om de kazerne naar Vlissingen te verhuizen. Er ontbreken cruciale cijfers en een vergelijking tussen de alternatieven is op dit moment niet mogelijk. Voordat een besluit wordt genomen, moeten de feiten op tafel komen", zegt ze op haar partijwebsite.

advertentie
advertentie