Wellicht toch toekomst combinatiefunctionarissen

26 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het proefproject met extra sport- en cultuurlessen op scholen en bij verenigingen, die verzorgt worden door combinatiefunctionarissen, loopt in de zomer van 2013 af. De scholen, verenigingen en combinatiefunctionarissen hebben onlangs bij de lokale politiek aangegeven graag verder te willen met het project. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag zei wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) dat de deur naar doorgang van het project nog niet definitief dicht is.

door Paul Nolens

Van Oostrum ziet toekomstmogelijkheden voor de combinatiefunctionarissen, maar vooral als ze worden ingezet om specifieke groepen kinderen aan het sporten te krijgen. ,,Het project is vooral bedoeld om kinderen die niet sporten aan het sporten te krijgen. Op dit moment is nog onvoldoende duidelijk of de kinderen die meedoen aan de extra sportlessen in deze categorie vallen. Daarom gaan we nu evalueren of de juiste doelgroepen wel worden bereikt met het project. Ik kan me voorstellen dat we in de toekomst vooral extra lessen gaan aanbieden voor kinderen met een bewegingsachterstand of overgewicht, daar is deze regeling uitermate geschikt voor."

Van Oostrum nam alvast een voorschot op de opties voor doorgang van het sport- en cultuurproject.,,Er zijn drie opties. Optie één: we stoppen het project na juli 2013. De tweede optie is doorgaan zoals het nu gaat. De laatste optie is dat we doorgaan, maar alleen voor kwetsbare groepen. De laatste optie heeft mijn voorkeur."

advertentie
advertentie