D66 zoekt 'lokale schrijver van het jaar'

25 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De lokale D66-fractie heeft zaterdag 23 juni een dorpsbezoek afgelegd aan Driebergen. De fractie bezoekt regelmatig de dorpen in de gemeente om te zien en horen wat er leeft onder de mensen.

Afgelopen zaterdag was de bibliotheek de eerste stop. Met directeur Mariet Wolterbeek werden de ontwikkelingen per dorp doorgenomen. Het was inspirerend om te horen welke nieuwe netwerken ontstaan en welke nieuwe activiteiten er binnen de bibliotheken worden ondernomen om steeds meer een belangrijke sociale ontmoetingsplaats binnen een dorp te worden. Het idee is ontstaan om vanaf 2013 meer aandacht te schenken aan lokale schrijvers. D66 gaat in navolging van de jaarlijkse verkiezing van de Conciërge van het Jaar vanaf volgend jaar een verkiezing organiseren van de Lokale Schrijver van het Jaar.

De volgende stop was bij de kinderboerderij waar bouwbedrijf Van Rhenen samen met de Kiwanis druk bezig was met vernieuwing en groot onderhoud. Er werd gesproken met het bestuur van de kinderboerderij, waaruit bleek dat de kinderboerderij steun zoekt bij de gemeente voor een mogelijke herinrichting van het hele gebied rondom de kinderboerderij om zodoende nog meer kansen te creëren. D66 brengt dit tijdens de behandeling van de Kadernota in de gemeenteraad aan de orde.

Na de kinderboerderij werd een bezoek gebracht aan de Engweg om met enkele bewoners te praten over de voor- en nadelen van de nieuwe weginrichting. Afgesproken is dat D66 de ontwikkelingen, samen met de bewoners, op de voet blijft volgen. Vervolgens ging het D66-gezelschap via de 1-eurowinkel naar het zomerfeest op het landgoed Kraaybeekerhof, waar het dorpsbezoek werd afgesloten.

advertentie
advertentie