Jeugd EHBO-diploma's uitgereikt

19 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Utrechtse Heuvelrug is 79 gediplomeerde jeugd EHBO-ers rijker. Maandag 11 juni werden bij de leerlingen van de groepen 8 in Leersum de EHBO examens afgenomen. Vanaf januari kregen zij theorielessen van de eigen leerkrachten en praktijklessen van Irene Eggink en Annie Freen van de EHBO-vereniging Leersum.

In de laatste week voor het examen is er in menig huishouden nog veel tijd gestoken in het leren en het oefenen van Eerste Hulp verlening. Een flinke klus vonden de leerlingen. Het theorie-examen werd mondeling afgenomen en bij het praktijkexamen werden de Eerste Hulp vaardigheden getoetst.

Het was een spannende maandag waarbij de leerlingen met de nodige zenuwen hebben laten zien wat ze geleerd hadden. In totaal waren er 27 leerlingen van de Hoeksteen, 14 van de Meander en twee groepen van 19 leerlingen van de Schakel.

Maandagavond 18 juni was het feest in De Binder toen wethouder Tim Verhoef de diploma's uitreikte aan de kinderen. De ouders, broertjes en zusjes die in de zaal zaten konden na afloop in ieder geval met een gerust hart naar huis: mét een gediplomeerde EHBO-er!

advertentie
advertentie