Heuvelrugloop weer hardloopfeest

18 juni 2012 om 00:00 Sport

MAARN - Onder heerlijke hardloopomstandigheden werd afgelopen zaterdag de zesde Heuvelrugloop door Maarn en omstreken gelopen. Om 18.00 was het parcours het domein van hardlopende kinderen. Daarna was het aan de volwassenen. Er kon deelgenomen worden aan de 4,2 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon (21 kilometer).

Uiteindelijk werd de snelste tijd op het zwaarste onderdeel, de halve marathon, gelopen door Ron van den Berg uit Maassluis. Na 1.19.21 uur kwam hij over de finish op het 5 Meiplei. Marjan Oskam uit Driebergen won bij de vrouwen (1.39.02)

Aart Stigter won de 10 kilometer in 34 minuten en 21 seconden. Bij de vrouwen was er op de 10 kilometer Maarns succes in de categorie 35+. Marjuka Oudt won in deze categorie.

Op de 4.2 kilometer won Jeroen Bakker uit Driebergen bij de mannen in 14.30 minuten. Bij de vrouwen was er geen Heuvelrugse winnaar op de 4.2 kilometer. Anneke Stavenga uit Woudenberg won in 15.30 minuten.