Ingezonden: Loolaan en Driebergen-Noord hebben recht op echte oplossing

18 juni 2012 om 00:00 Nieuws

De Loolaan is de kransslagader van Driebergen en het bestuur biedt al jaren geen oplossing. 8.000 auto's per dag waarvan een groot deel rond de spits stil staat. Een infarct dreigt. Dat kan niet. Na jaren pappen en nathouden komen bewoners en zelfs GroenLinks/PvdA in beweging met …. wegversmallingen! En die auto's? Verdampen die? Nee, echt niet.

De Loolaan is in het Verkeerscirculatieplan van onze gemeente aangewezen als gebiedsontsluitingsweg. Naast een functie als woonstraat is de Loolaan de route voor bewoners van Driebergen-Noord naar de A12 en het station. Driebergen-Noord heeft dus een primair belang bij de Loolaan. Jammer voor de Loolaan, maar een nog groter infarct creëren met versmallingen is onrechtmatig. Daar moet Driebergen-Noord wel bezwaar tegen maken. Ik roep medebewoners op, dat massaal te doen!

Kan dat niet anders? Natuurlijk! Waarom speelt ons bestuur twee groepen bewoners tegen elkaar uit? Biedt een echte oplossing. Realiseer een bypass; een Loolaan-Noord aan de andere kant van de A12. Resultaat: een autoluwe Loolaan en goede ontsluiting voor de rest van Driebergen. Ja, dat kost een paar boompjes, maar wat is belangrijk? Woongenot en een goede doorstroming of wat bomen, waarvan we hele bossen hebben? Voor het hoofdkantoor van de Triodos bank kan het ook. Kan daaraan annex ook meteen het busstation worden gekoppeld en besparen we meteen miljoenen voor het neerhalen van een kantoorgebouw van Staatsbosbeheer.

Bestuur, bestuur! Biedt een echte oplossing in het belang van alle bewoners.

R. de Koning,

M. van Carnbeelaan 102, Driebergen

advertentie
advertentie