Driebergse in nationale selectie Lacrosse

13 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Driebergse Kimberly Vuurboom zal meespelen in het Nederlandse vrouwenteam voor de Europese kampioenschappen voor Lacrosse die in Amsterdam plaatsvinden van 20 tot 30 juni. Kimberly (17) is het jongste lid van de nationale team en zit op de Breul.

Lacrosse is een snelle, tactische en technische teamsport. De sport is een combinatie van bekendere sporten als basketbal, hockey en (bij de mannen) American football. Per team zijn er tien spelers (heren lacrosse) of twaalf spelers (dames lacrosse). Lacrosse is een grote sport in Canada en de Verenigde Staten en de populariteit in Nederland neemt snel toe.

Alle spelers hebben een stick, de 'crosse', met aan het uiteinde een netje waarmee een bal wordt overgegooid. Deze bal is van hard rubber en heeft het formaat van een honkbal. Het doel van het spel is de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander krijgen.

Het EK wordt gespeeld van 20 tot 30 juni in het Amsterdamse Bos waar teams van meer dan twintig nationaliteiten mee zullen dingen voor de eerste plaats.

advertentie
advertentie