Zomerfeest en ‘mannenveiling’

14 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Driebergse afdeling van serviceclub Kiwanis verzorgt op 23 juni een groot zomerfeest voor alle Driebergenaren dat de hele dag duurt en waarvan de opbrengst onder meer ten goede komt aan Lotje&co, de stichting voor ouders van zorgintensieve kinderen. Locatie van alle festiviteiten is landgoed Kraaybeekerhof waar een gelijktijdig te houden landbouwdag voor veel kinderactiviteiten zorgt. Organisatoren Paul Blom (Zakelijk Heuvelrug) en Jisk Nijdam (Edgar N.) hopen met dit zomerfeest verschillende in het slop geraakte Driebergse projecten nieuw leven in te blazen en een leuke nieuwe traditie voor alle Driebergenaren in het leven te roepen.

Kiwanis wil een nieuwe traditie in het leven roepen

door Katka Kolmas

Het feest bestaat uit drie delen, te weten een klussenochtend op kinderboerderij ‘t Woelige Nest, gevolgd door een cultuurmarkt met Driepopfestival op Kraaybeekerhof, en afsluitend het hoogtepunt in de vorm van een haringhapperij met grietmaal en een ‘fête de la musique’ op dezelfde locatie. ,,Tussen 8.00 en 21.00 uur is er een afwisselend programma met en voor alle Driebergenaren dat hopelijk in de toekomst een terugkerend evenement zal worden”, aldus een enthousiaste Blom.

Tijdens een brainstorm over mogelijkheden voor fundraising besloten Blom en Nijdam om de eigen serviceclubprojecten te combineren met een aantal bestaande activiteiten binnen de gemeente, te weten Driepop, de haringparty en in navolging van Amerongen een grietmaal. Als project is de keuze gevallen op kinderboerderij ‘t Woelige Nest. ,,’s Ochtends komt daar een groep van vijftien bouwprofessionals en vrijwillige Kiwanis-leden dierenhokken bouwen zodat alle dieren uit de boerderij kunnen en de kinderboerderij het grote gebouw kan exploiteren en zo nieuwe fondsen kan aanboren’’, vertelt Blom. ,,Kiwanislid Peter van Rhenen van het gelijknamige bouwbedrijf coördineert alle activiteiten, financiert alle materialen en werkt een halve dag gratis, evenals de onderaannemers die Van Rhenen inhuurt.”

Op Kraaybeekerhof valt het programma uiteen in twee delen, met tussen 13.00 en 17.00 uur een kunst- en cultuurmarkt en het vernieuwde Driebergse popfestival Driepop. De Jeugdtheaterschool MN verzorgt een uitvoering van de musical Fame, en daarnaast mag iedereen die kan zingen, dansen of musiceren zijn kunsten vertonen, ,,mits het in de sfeer van het landgoed past,” aldus Nijdam. Voor allerlei kinderactiviteiten is gezorgd, van ijs maken tot clowns en nog veel meer.

‘s Avonds worden de tafels in lange rijen geschoven en netjes gedekt en kan iedereen vanaf 17.00 uur aanschuiven voor het fundraisingdeel. Voor € 19,50 kan men eerst het haringhappen meemaken. ,,Dit preuvement is minder chique dan een haringparty, maar nette, zij het casual kleding wordt op prijs gesteld’’, aldus Nijdam: ,,Gasten met mooi zomers hoedje zijn extra welkom’’, voegt hij daar lachend aan toe. Daarna wordt het grietmaal geserveerd, met als bijzondere attractie de ‘mannenveiling’. De Kiwanis-leden kunnen namelijk voor een x-bedrag worden ingehuurd en deze service is op elke gewenste dag en tijd opneembaar. Ook worden tijdens de maaltijd cheques aangeboden aan de Stichting Vrolijkheid, de kinderboerderij en de Robert Kalkman Foundation.

Kaarten voor de avond zijn te koop bij Kaas en Zo aan de Traaij en bij de herenmodezaak Edgar N. aan de Hoofdstraat. Online zijn ook kaarten verkrijgbaar via de website kiwaniszomerfeest.nl.

advertentie
advertentie