'Brug slaan' tussen bestuur en burgers

8 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Verbindingen leggen, een dialoog initiëren en vervolgens de dialoog blijven onderhouden tussen verschillende groepen in de gemeentelijke samenleving. Dat is het parool van de Werkgroep Bruggenbouwers, die na een oproep van burgemeester Naafs is samengesteld.

De werkgroep wil de afstand tussen het gemeentehuis enerzijds en de burger anderzijds verkleinen door het volgende stappenplan: gesprek met de fractievoorzitters, gesprek met de wethouders, gesprek met de ambtelijke staf, dialoog met burgers, een afsluitende dialoogavond met alle partijen in het najaar. De werkgroep bestaat uit acht personen: Jan Broekgaarden, Marjolein Copier, Frans Copini, Jan Griffioen, Elly van der Heide, Erwin Hollestelle, Paul Kelder en Francine van der Velde.

Zo mogelijk worden de gesprekken binnen de gemeentelijke organisatie nog voor de zomervakantie gepland. Het organiseren van de dialoog met de inwoners gebeurt dan direct na de zomervakantie. In het najaar is een afsluitende dialoogavond gepland. Of en op welke wijze de 'bruggenbouwers' dan nog in een vervolgtraject nodig zijn, komt dan ook aan de orde.

advertentie
advertentie