Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Ingezonden: Gemeentehuisperikelen

4 juni 2012 om 00:00 Nieuws

De wethouder Pamboer is vertrokken met stille trom. Helaas! Waarom helaas? Welnu, hij diende zijn ontslag in voordat hij door de raad kon worden bevraagd hoe het nu kwam dat de brief van 2010 nooit door hem verstuurd is. Met andere woorden cruciale informatie is door hem niet gedeeld met alle partijen waarmee de raad en alle partijen een beslissing hadden kunnen maken gebaseerd op alle feiten. Om het erger te maken, het college van burgemeester & wethouders heeft zelfs de petitie, die door duizenden inwoners ondertekend is geworden, naast zich neergelegd zonder ook maar deze serieus te nemen. Deze petitie streefde na om eens goed na te denken over alle consequenties en de verschillende opties naast elkaar te leggen.

Daarom, helaas dat dhr. Pamboer zich niet heeft willen en hoeven verantwoorden voor zijn aandeel in het debacle genaamd 'gemeentehuisperikelen'.

Echter, wat staat de partijen in de raad en natuurlijk ook het college in de weg om nog eens kritisch naar hun eigen handelen te kijken. De raad had zich natuurlijk in 2010 & 2011 vierkant moeten verzetten tegen het unilaterale gedrag van de club van Pamboer (ook wel het college genaamd) die het gemeentehuis 'nolens volens' doordrukten terwijl het klip en klaar was dat de lasten de gemeentebegroting te boven zouden gaan!

Het is nu een mooi moment om het contract met de bouwonderneming tegen het licht te houden en te zien of het contract ontbonden kan worden. Ja, ontbonden. De parkeergarage zal dan, vanwege het gat in de grond, wellicht afgebouwd worden maar de rest van het gemeentehuis in wording moet gestopt worden. Het contract tegen het licht houden. Wellicht is de boete die betaald moet worden goedkoper dan het doorzetten van dit megalomane project dat door misleiding van het college van B&W erdoor geduwd is. Als er dan nog geld overblijft, dan kan daarvan een glasvezel netwerk in de gemeente worden aangelegd (ook fijn voor alle burgers want die kunnen dan sneller met de computer werken en beter televisie ontvangen) en de bestaande gemeentehuizen in de vijf dorpen opknappen.

Hiermee vang je twee vliegen in één klap (eigenlijk drie want het 'bloeden' in Doorn door het nieuwe gemeentehuis wordt gestopt). De burger ziet iets wezenlijks terug van zijn geld in de vorm van snellere computer connectie en eindelijk zal elk dorp weer een loket hebben voor gemeentezaken, zoals ons beloofd was bij de herindeling van 2006. Tegelijkertijd kan dan een wethouder in zo'n gemeentehuis gaan zitten, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de lokale operatie. In het verlengde kan dan gerouleerd worden met de gemeentevergadering van dorp naar dorp waardoor de mensen ook weer het idee krijgen dat het college van B&W alsook de raad er niet voor zichzelf zit maar voor de burgers.

Kom op raad, geef eens goed tegengas en als het college van B&W niet om wil, dien dan een motie van wantrouwen in en stuur het college naar huis. Heb geen angst voor verandering!

Tjeerd Veldhuizen

Burg Jhr. H vd Boschstraat 66

Amerongen

advertentie
advertentie