Restaurant start fietsverhuur

4 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dankzij een tamelijk unieke samenwerking van twee Driebergse ondernemers kunnen bezoekers van restaurant Klein Zwitserland voortaan op eenvoudige wijze vanaf deze plek aan de rand van het bos de omgeving verkennen. Op 1 juni is het restaurant gestart met fietsverhuur, een nieuwe service waarmee de dienstverlening van Klein Zwitserland op bijzondere wijze is uitgebreid.

door Jan de Beer

De huurfietsen zijn beschikbaar gesteld door Jos van den Berg van rijwielzaak Van Velzen aan de Traaij. Tijdens een zakelijke netwerkbijeenkomst eerder dit jaar kwam hij in contact met Latoya de Jong en Rien Kaan, die sinds anderhalf jaar de nieuwe eigenaren zijn van restaurant Klein Zwitserland. ,,Het doel van die bijeenkomst was de onderlinge samenwerking van ondernemers te bevorderen, vooral op recreatief gebied", vertelt Van den Berg. ,,Toen ik in gesprek raakte met de twee restaurant-eigenaren bleek al gauw dat wij iets voor elkaar zouden kunnen betekenen." Latoya de Jong vult hem aan: ,,Het initiatief was snel geboren, het biedt allerlei nieuwe perspectieven die ook nog verder uitgebouwd kunnen worden. We denken er bijvoorbeeld aan om de fietsverhuur te gaan combineren met speciale arrangementen."

Voorlopig gaat het om vijf rijwielen, robuuste stadsfietsen met zeven versnellingen, die voor de bezoekers klaar staan om er dag lang, of een deel van een dag, mee rond te toeren. Als de vraag toeneemt zal dit aantal worden uitgebreid en eventueel ook nog aangevuld worden met mountainbikes. De nieuwe eigenaren van het fraai verbouwde restaurant zitten vol ideeën om hun zaak aantrekkelijk te maken. ,,Voor heel veel mensen was deze locatie natuurlijk al jaren vertrouwd", zegt Rien Kaan. ,,Wij hebben er een nieuwe invulling aan gegeven en proberen ons aanbod nu zo breed mogelijk te maken. Dankzij de samenwerking met Van Velzen hebben we deze service kunnen toevoegen, en die past volgens ons perfect bij de bosrijke plek waar we zitten."

advertentie
advertentie