KCD bekroont topjaar met tweede promotie

4 juni 2012 om 00:00 Sport

DOORN - Na de titel in de zaal heeft KCD ook op het veld een prijs te pakken. In de laatste wedstrijd werd na een lange achtervolging op SEV uiteindelijk de tweede plaats gepakt en daarmee keren de groen-witten na één jaar terug in de derde klasse. Samen met de bouw van een nieuwe accommodatie en de komende aanleg van een kunstgrasveld kan gesteld worden dat 2012 een bijzonder jaar is voor de club.

KCD moest zelf bij Wolderwijd in Zeewolde winnen en dan was het afwachten wat het op dat moment gelijkstaande SEV bij kampioen SKV zou doen. De Doornse ploeg deed haar eigen werk in eerste instantie uitstekend. Met de prima spelende Kim Hardeman op de plek van haar zieke zuster Marcella werd binnen een halve minuut via de zeer scherpe Laura Briedé de leiding genomen; die werd vervolgens in de eerste tien minuten netjes door allemaal vrouwenacties naar een 3-6 voorsprong uitgebouwd. Wolderwijd liet daarna echter zien dat de ploeg aan een uitstekend voorjaar bezig was. KCD kon maar niet loskomen en na 4-7 werden de bordjes compleet verhangen. Met nog ruim tien minuten te gaan keek alles wat groen en wit was tegen een 8-7 achterstand aan. Zoals zo vaak dit seizoen was een korte demarrage vlak voor de pauze voldoende om toch iets geruster aan de thee te gaan: 8-10.

Na de korfwisseling ging KCD denderend van start. Binnen een kwartier was de wedstrijd gespeeld via uitstekende lange aanvallen en goed gepakte kansen: 10-17. De ploeg bleef daarna goed doorspelen en bouwde de voorsprong verder uit tot liefst 11-20. De laatste tien minuten werden vooral gekenmerkt door twee wissels - Niek Bouwhuis en Marieke Neijenhuis (debuut) kwamen erin - maar het spelbeeld wijzigde niet meer. Met twee goals aan beide kanten eindigde de wedstrijd in 13-22. De eerste berichten van SKV-SEV waren tegenstrijdig maar al snel werd duidelijk dat SEV een zware nederlaag had geleden waarna bij KCD de promotie kon worden gevierd. Met liefst 45 goals in de laatste twee wedstrijden was ook wel duidelijk dat de ploeg niet thuishoort in de vierde klasse.

Goals: Laura Briedé 6, Ivo Stomp 5 (2), Martine Storm 3, Johan Kraan 3 (2), Bart Roodenburg 3, Kim Hardeman 1, Jort van Burken 1.