DVSA nog in de race

7 juni 2012 om 00:00 Voetbal

AMERONGEN - De voetballers van DVSA hebben zich zaterdag goed hersteld van hun teleurstellende optreden tijdens het afgelopen pinksterweekeinde. De tweede wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie werd door de formatie van trainer Joop Vink in een duidelijke winst omgezet. Voor eigen publiek bleef DVSA het bezoekende United/DAVO de baas met cijfers (7-1) die er niet om logen.

,,Zij hebben het dit keer fantastisch gedaan, " moest Vink toegeven. Al na drie minuten vond Roy van Meerwijk het net van de tegenpartij: 1-0. De bezoekers wisten die achterstand nog weg te werken, na een kwartier: 1-1. Maar dat was gelijk het laatste wapenfeit van de Haarlemmers die in de eerste 45 minuten de bal nog twee keer uit het eigen net moesten halen. Van Meerwijk en Ron van Ommeren zorgden voor een 3-1 ruststand.

De tweede helft was een formaliteit, zeker nadat een speler van United/DAVO vlak voor rust wegens natrappen de rode kaart kreeg te zien. Met een man meer scoorde DVSA nog vier keer. Robert Jan Drenth, Van Ommeren (strafschop), Bart Laponder en Leon van Leeuwen bepaalden de eindstand op 7-1.