Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

'Hetze' tegen Homan heeft geen succes

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De positie van wethouder Bert Homan (VVD) is dinsdagavond niet in gevaar gekomen. Tijdens een interpellatiedebat in de gemeenteraad kreeg SGP-er Gerrit Boonzaaijer onvoldoende steun voor zijn beschuldigingen aan het adres van het liberale collegelid.

door Michiel Schaaij

Volgens Boonzaaijer heeft Homan zich meer dan eens schuldig gemaakt aan onjuiste informatieverstrekking. ,,Daarmee ondermijnt de wethouder de geloofwaardigheid van het gemeentebestuur'', aldus Boonzaaijer. Directe aanleiding voor het debat vormde de eerdere bewering van Homan, dat meerdere inwoners van Maarsbergen om afsluiting van de Andersteinweg zouden hebben gevraagd. Later bleek dat slechts één aanwonende de gemeente had verzocht om het sluipverkeer tussen Woudenberg en Maarn te weren. Boonzaaijer vond medestanders in BVH-raadslid Gera Hensbergen en fractieleider Henk Veldhuizen (CDA). Hensbergen vindt dat Homans verhaal over de Andersteinweg aan alle kanten rammelde, terwijl Veldhuizen liet optekenen dat de wethouder ,,ook in andere dossiers griezelig met de waarheid omgaat''. Volgens Dick Karssen (ChristenUnie) gaat het vervelen dat de wethouder elke keer zijn excuses moet aanbieden.

Maar omdat het college de voorgenomen afsluiting inmiddels ongedaan heeft gemaakt, waren de coalitiepartijen niet erg onder de indruk van Boonzaaijers aanval op Homan. Diens partijgenoot Peter van der Zee meende zelfs een hetze te ontwaren. Samen met raadsleden van de andere coalitiepartijen beschouwt Van der Zee de aanleiding van het debat als een futiliteit. Aloys van Spaandonk (Groen Links/PvdA) was laconiek. ,,Boonzaaijer heeft het jachtseizoen geopend, maar wat ons betreft is het afgedaan.''

advertentie
advertentie