'Bij'les voor scholieren

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Scholieren uit de Utrechtse Heuvelrug krijgen van 4 tot en met 8 juni gratis 'bij'-les. Samen met leerlingen uit Zeist krijgen ze elke dag een les over bijen, die worden gegeven in het Von Gimborn Arboretum.

De lessen worden gegeven door imkers van de Bijenvereniging Driebergen-Doorn. De vereniging heeft een bus gehuurd die de leerlingen gratis van school ophaalt en naar het park brengt. Het park bevindt zich tussen Driebergen en Doorn. De werkloods van het park is omgebouwd tot een groot leslokaal. Daar krijgen de leerlingen allerlei opdrachten. Ook zullen ze in het park de bijenstal bezoeken.

De bijenvereniging heeft ook gezorgd voor lesmateriaal. Van te voren is dat op de scholen bezorgd, de leerlingen hebben dat allemaal behandeld, ze zijn dus goed voorbereid op de praktijkopdrachten die ze in het Gimbornpark zullen maken.

De Bijenvereniging speelt met deze actie in op het Jaar van de Bij. Voor de deelnemende scholen is dit alles gratis. Het geld ervoor komt uit eigen kas, maar vooral van subsidies: de gemeentes Utrechtse Heuvelrug en Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Carel Nengerman Fonds en het K.F. Hein Fonds.

advertentie
advertentie