Te hooi en te gras in de Amerongse Bovenpolder

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt geïnteresseerden mee naar de Amerongse Bovenpolder. Door de grote variëteit aan grassen en kruiden is het hooi, afkomstig uit de uiterwaarden van Amerongse Bovenpolder, van hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is afgesproken om een groot deel van het gebied, in verband met een goede zaadontwikkeling van de gewassen, niet vóór 15 juni te maaien. Daarom is het zo leuk om net voor deze datum, op zondag 10 juni, een kijkje te nemen in dit gebied.

De deelnemers bezoeken voor de flora, het westelijk natuurgebied, waar de natuurgraslanden zeer interessante grassen en kruiden voortbrengt. Waarschijnlijk is de gele Morgenster te zien, maar ook de zeldzamere oosterse morgenster, die vaak samengaat met groot streepzaad, een karakteristieke plant voor het hele gebied rond Amerongen. Wat ook de aandacht zal hebben is de variëteit van de vele grassoorten die in deze tijd volop in bloei staan.

De excursie vindt plaats op zondag 10 juni om 14.00 uur en start vanaf de parkeerplaats voor Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen. Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

advertentie
advertentie