Nieuwe expositie Kunstgilde

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het Kunstgilde opent zaterdag 9 juni een nieuwe expositie.

Er wordt kunst getoond van, onder meer, Ineke Breekveld. Zij maakt veelal tuinbeelden. Vormen hebben haar, voor zover ze zich dat kan herinneren, altijd geboeid. Ze maakt herkenbare beelden, die weersbestendig zijn omdat ze op zeer hoge temperaturen gestookt zijn, als het ware 'versteend'.

Ook werk van Frits Sloos zal te zien zijn. Frits Sloos heeft jaren in de scheepvaart- en olie-industrie afgesloten voor een nieuw bestaan als schilder/aquarellist en heeft daarvoor een gedegen opleiding gevolgd. De natuur is zijn grote inspiratiebron, maar dan voornamelijk in het abstracte.

Tot slot is er werk te zien van Ank Kappelle. Zij is jarenlang werkzaam geweest als docente kunstzinnige therapie en heeft regelmatig deelgenomen aan bijscholingscursussen bij bekende kunstenaars. Kappelle maakt aquarellen, met kleuren en vormen in haar eigen, speciale fantasiewereld, maar ook portretten.

De toegang is gratis. De geëxposeerde kunstwerken zijn te koop. Het Gildehuis is te vinden aan het Kerkplein in Leersum. De expositie opent op 9 juni om 16.00 uur en is te zien tot 5 juli.

advertentie
advertentie