Max van Amerongen tafeltenniskampioen

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Bij de Driebergse Tafeltennisvereniging Smash zijn afgelopen maandag de clubkampioenschappen voor senioren gespeeld. Er werd gespeeld naar sterkte in een klasse A en een klasse B volgens een poule-indeling en daarnaast werd er gespeeld voor het algemeen kampioenschap volgens een knock-out systeem.

In de klasse A bereikten Max van Amerongen en Bart Slot de finale. Ondanks goede tegenstand van Bart wist Max van Amerongen vrij eenvoudig te winnen met 11-7 en 11-9. In de klasse B ging de finale tussen Sander Bol en Louis Duller. Sander won de eerste game met 11-7, waarna de tweede game met dezelfde cijfers naar Louis ging. De derde game was tenslotte opnieuw met 11-7 voor Sander Bol, die verassend de geroutineerde Louis de baas bleef.

De finale van het algemene kampioenschap ging naar verwachting wederom tussen Max van Amerongen en Bart Slot. Beide speelden nogal nerveus, want er werden veel onnodige fouten gemaakt en er waren geen lange rally's bij. Toch konden de toeschouwers genieten van de snelheid en de techniek van beide spelers. Bart had zich voorgenomen om in ieder geval één game van Max te winnen. Helaas voor hem lukte het steeds net niet en Max van Amerongen werd met 11-8, 11-8 en 11-7 de nieuwe clubkampioen van DTV Smash en onder luid applaus kreeg hij de beker uitgereikt van voorzitter Harry Jacobs.

advertentie
advertentie