Ondernemend Heuvelrug: Lekkere tapas in Leersum

31 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

Wie de tapaskaart van de Wereld van Verschil aan de Rijksstraatweg in Leersum bekijkt ziet altijd iets wat lekker is. De keuze uit vlees-, vis- en groentegerechtjes is ruim en ook frietjes, gebakken aardappeltjes, salades, tortillachips of Turks brood is te vinden op de gloednieuwe tapaskaart. Per tafel kan er onbeperkt tapas worden gegeten. Op maandag tot en met woensdag voor 19,50 euro per persoon en op vrijdag, zaterdag en zondag voor 22,50 euro per persoon. Kinderen tot en met acht jaar eten gratis mee. ,,Dat vonden we een leuk idee. We hebben namelijk acht jaar geleden het eetcafé hier overgenomen’’, aldus de eigenaren Susanne en Marc van Willigenburg.

LEERSUM - Pikante kippenpotjes, spareribs, geitenkaas met spek, tomaat mozzarellaspiesjes, champignons in sherryroomsaus of een heerlijk visspiesje. Bij de Wereld van Verschil in Leersum zijn al deze lekkere tapas vanaf dit weekend te verkrijgen. Er is keuze uit meer dan dertig heerlijke Spaanse hapjes die onbeperkt kunnen worden gegeten.

door Rose Carry Lokin

Het tweetal is zelf gek op de kleine hapjes en ziet het als een mooie aanvulling op de huidige menukaart, waar gerechten als kipsaté, biefstuk, spareribs en varkenshaas op staan. ,,Dat zijn de gerechten die altijd graag gegeten worden bij ons en echte hardlopers zijn’’, weet Marc. Om zich als kok goed voor te bereiden op de Spaanse lekkernijen heeft Marc zich in de wereld van tapas verdiept en samen met Susanne verschillende tapas restaurants bezocht. Ook de typische Spaanse kruiden werden voor verschillende gerechtjes in huis gehaald en samen met chefkok Brigitte uitgeprobeerd. Per keer kunnen klanten maximaal vijf gerechtjes per tafel bestellen. Na deze eerste ronde kan er opnieuw een keuze gemaakt worden uit de vele gerechtjes. ,,En als je geen zin hebt in tapas dan kan je genieten van onze bekende spare-ribs of saté, die trouwens ook af te halen zijn’’, aldus Susanne. Om helemaal in de sfeer van Spanje te komen willen Marc en Susanne ook meer kleur in het interieur brengen. Bedoeling is de boel een kleurige lik verf te geven. ,,Maar we blijven een bruin eetcafé, waar ook ‘s avonds lekker aan de bar kan worden gezeten. Dat hoort gewoon bij ons.’’

Om de nieuwe tapaskaart te introduceren kan ook een reis voor twee personen naar Barcelona gewonnen worden. Tot 30 september maken bezoekers van de Wereld van Verschil kans op de reis door naam en telefoonnummer op de kassabon te noteren.

Wereld van Verschil, Rijksstraatweg 216, 3956 CW Leersum. Tel: 0343-453739, www.wereldvanverschil.nl

advertentie
advertentie