Ondernemend Heuvelrug: ‘Ambachtelijk vakwerk is mijn kracht’

31 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Zijn bedrijfswagen doet menig voorbijganger glimlachen. Klusbedrijf Van Nijhuis heeft een cartoon van een vrolijk en levensgroot paard op de zijkant staan. Geen gewoon paard maar een echt werkpaard, dat op zijn rug een werktas vol gereedschappen meetorst.

door Rose Carry Lokin

Zo werklustig als de cartoon er uit ziet, zo werklustig is ook Hendri van Nijhuis van het gelijknamige klusbedrijf. Samen met een collega die in de omgeving van Barneveld werkzaam is, werkt Hendri in de Utrechtse Heuvelrug. ,,Maar ik ben ook nog regelmatig in het oosten van het land te vinden’’, aldus Hendri, die jaren geleden verhuisde van Ermelo naar Leersum. In het oosten heeft Hendri ook zijn ervaring opgedaan. Vijftien jaar lang werkte hij bij Bouwmaatschappij Kroon in Nijkerk. ,,Een klein bedrijf waar alle werkzaamheden langs kwamen. Een hele goede leerschool dus.’’ Die veelzijdigheid komt Hendri nu goed van pas. Als hij zijn werkzaamheden omschrijft, reikt zijn opsomming van het ophangen van een naambordje tot een complete verbouwing of nieuwbouw. Zo is bijvoorbeeld menig keuken door Hendri geïnstalleerd, zolders verbouwd, dakkapellen geplaatst en complete aanbouwen gerealiseerd. Maatwerk en precisiewerk liggen Hendri goed. Ambachtelijk vakmanschap is zijn kracht. Daarbij werkt hij graag met hoogwaardige en duurzame materialen. ,,En dat betekent niet dat het daarom gelijk duur is. Omdat het materiaal zijn waarde behoud genieten klanten er jaren van.’’ Goed kijken en luisteren naar de wensen en het budget levert een tevreden gevoel op, zowel voor de klant als voor Hendri. Met zijn ervaring kent Nijhuis inmiddels alle ins en outs van zijn vak. ,,Afgekeken van oude rotten in het vak’’, lacht hij.

Tot zijn klanten rekent klusbedrijf Van Nijhuis zowel particulieren als bedrijven. Inmiddels heeft hij een vaste klantenkring opgebouwd. ,,Je hebt mensen die me voor elke klus inhuren. Soms bellen ze me twee keer per jaar of soms weer na 5 jaar. Dat geeft een goed gevoel, want mensen vragen je alleen nog een keer als je goed werk hebt afgeleverd.’’ Hendri weet dat door een professioneel eindresultaat niet alleen een duurzaam kwaliteitsproduct ontstaat, maar dat dit ook de basis is voor een langdurend vertrouwen.

Binnenkort is er meer informatie over Hendri’s bedrijf te vinden op www.klusbedrijfvannijhuis.nl

Klusbedrijf van Nijhuis, Bijenlaan 18, 3956 GX Leersum. Tel: 06-41204143. info@klusbedrijfvannijhuis.nl

advertentie
advertentie