Schilderijen van Jeroen Boeschoten

24 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Zeistenaar Jeroen Boeschoten, die op dit moment zijn schilderijen exposeert in de bibliotheek Driebergen. Was onlangs weer in het nieuws toen op 15 mei ter gelegenheid van het tiende 'appeltje van oranje' een schilderij speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. Dit werd aangeboden aan prinses Maxima.

Dit gebeurde op paleis Noordeinde in Den Haag door Jan van Dijl en Jeanet Nijeboer van de Vriendendienst Zeist. Die in 2007 Het 'appeltje van oranje' wonnen. Speciaal voor de prinses maakte Jeroen Boeschoten (cliënt van Kwintes) een schilderij van een galopperende vrouw op het strand én het Appeltje van Oranje zelf.

Coördinatoren Jan van Dijl en Jeanet Nijeboer van de Vriendendienst Zeist overhandigden het schilderij persoonlijk aan de prinses die zei dat haar dochter Amalia ook graag zo over het strand rijdt met haar paard. De prinses bedankt Jeroen hartelijk voor zijn mooie doek. Op de foto is het schilderij aan de linkerkant te zien, vastgehouden door Jan van Dijl. Naast hem staat Jeanet Nijeboer van de Vriendendienst Zeist.

De schilderijen van Jeroen Boeschoten zijn nog te zien tot half juni in de bibliotheek van Driebergen.

Hij heeft in zijn ateliers nog meer schilderijen en werkt ook in opdracht.

advertentie
advertentie