Opbrengst Heuvelrugwijn dit jaar naar schaduwplekken Bartiméus

22 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Heuvelrugfonds heeft de opbrengsten uit de verkoop van de goededoelenwijn dit jaar in overleg met sponsors C1000 Verberne en De Mol Drankenspecialist bestemd voor de aanschaf van parasols en zitjes in de historische moestuin van Bartiméus. Voorzitter Edwin van Veluw van het Heuvelrugfonds overhandigde afgelopen vrijdag een bedrag van € 1700,- aan de beheerder van de moestuin, Marja Mostert.

door Katka Kolmas

Het Heuvelrugfonds, dat goede doelen, projecten en initiatieven ondersteunt die de leefomgeving in de regio verbeteren, heeft in overleg met de sponsors de historische moestuin aangewezen als goed doel voor opbrengst van de wijnverkoop over het afgelopen jaar. Voor dat bedrag worden parasols en zitjes aangeschaft voor het terras naast de theeschenkerij in de moestuin.

De theeschenkerij staat midden in de moestuin aan de Driebergsestraatweg 44. De grote tuin staat vol in de zon, erg gunstig voor de gewassen, maar op hete dagen minder prettig voor de bezoekers. Een schaduwplek is meer dan welkom voor de bewoners van Bartiméus zelf en voor de vele bezoekers van de moestuin gedurende de openstelling.

Van Veluw van het Heuvelrugfonds is blij verrast door de hoogte van het bedrag. ,,Het aantal verkooppunten is afgenomen, maar de verkoop gelukkig niet", aldus de gedreven voorzitter. Behalve bij C1000 Verberne en De Mol Drankenspecialist wordt deze rode en witte wijn ook verkocht via de site van het Heuvelrugfonds en in de theeschenkerij van Bartiméus. ,,De verkoop van de wijn gaat ook komend jaar door. Het nieuwe goede doel wordt binnenkort bekendgemaakt. Ik hoop dat mensen ons door aanschaf van de wijn blijven steunen zodat we ook komend jaar een mooi doel kunnen steunen", besluit hij.

Meer informatie is te vinden op www.heuvelrugfonds.nl

advertentie
advertentie