KCD speelt Ermelo van de mat

21 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - In een uitstekende en voor het talrijke thuispubliek zeer aantrekkelijke wedstrijd heeft KCD tegenstander Ermelo geen schijn van kans gegeven. Met liefst 23-13 nam de ploeg bezit van een gedeelde tweede plaats. In de laatste ronde zal moeten blijken of ook promotie op het veld een nu al prachtig jaar nog feestelijker zal maken.

De start was voor Ermelo, dat direct de leiding nam, maar binnen het kwartier was duidelijk dat KCD de lakens uitdeelde. Met mooi korfbal werd de stand omgebogen naar een 4-1 voorsprong. De groen-witten weigerden echter de trekker definitief over te halen, want in het volgende kwartier konden de Veluwenaren meer dan bij blijven. Feitelijk hield KCD de tegenstander ook zelf in de wedstrijd door heel gemakkelijk twee strafworpen weg te geven. De goed leidende arbiter legde de bal vaak makkelijk op de stip maar uiteindelijk spon KCD daar meer garen bij, want toen de eindbalans werd opgemaakt was het voor Ermelo bij de twee reeds gememoreerde strafworpen gebleven terwijl KCD liefst zeven keer van twee en een halve meter mocht aanleggen. Al bij al was het op die manier met nog een minuut of vijf te spelen 7-5 geworden waarna de Doornse ploeg één van haar bekende demarrages toonde: ruststand 11-7.

Na de thee kon Ermelo nog een kleine tien minuten in het spoor van KCD blijven (13-9), maar daarna ging het snel. In slechts enkele minuten tijd werd de wedstrijd definitief afgemaakt: 18-9. Meest verheugend daarbij was vooral dat de eerste aanval eindelijk weer als vanouds draaide. Sinds de zaalcompetitie had dit vak maar moeizaam de korf gevonden, maar het goede spel werd nu snel met - in totaal dertien - goals bekroond. Dat na deze stand de spanningsboog wat minder werd, was mede aan de warmte te wijten. Het bleef voor het publiek onverminderd aantrekkelijk omdat beide ploegen bleven scoren. Daarbij moet aangetekend worden dat Ermelo pech had in de afronding. Met iets meer Veluws geluk had de eindstand wat dragelijker geweest. Nu kwam bij 23-13 een eind aan de korfbalmiddag.

Over twee weken moet de laatste ronde de beslissing gaan brengen voor KCD. De ploeg moet op bezoek bij Wolderwijd. Thuis werd het 14-8 maar het was toen bepaald geen eenvoudige wedstrijd. KCD is wel favoriet.

Goals: Ivo Stomp 8 (3), Johan Kraan 7 (4), Jort van Burken 3, Laura Briedé 2, Geer Janne Baakman 1, Martine Storm 1 en Bart Roodenburg 1.