Dalto stelt thuisvoordeel veilig

21 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIBERGEN - Naast het bereiken van de kruisfinale heeft Dalto ook het thuisvoordeel veiliggesteld. In Maarssen werd met 16-23 gewonnen van OVVO. De kruisfinale op zaterdag 9 juni wordt nu gespeeld in Driebergen.

Op de bank startten Ilona van den Berg (vanwege werk) en Otto Fabius. Dalto begon vrij slap aan de wedstrijd en was in de aanval de bal regelmatig na één schot alweer kwijt. Daarom kon OVVO al na drie minuten spelen op een 2-0 voorsprong komen door een strafworp en een afstandschot. De tweede aanval had 5 minuten nodig om deze achterstand weer gelijk te trekken. Barbara Brouwer scoorde van achter de korf en Paula Bos met haar inmiddels befaamde afstandsschot. Hierna lukte het bij de tweede aanval ook beter en een vrije bal van Jorrit Bergsma betekende de eerste voorsprong in de wedstrijd. De volgende vrije bal werd heel slim door hem gelijk in de handen van Kaylee Alblas gespeeld, die achter de korf vrij stond. Zulke kansen moet je haar niet geven: 2-4. Een afstandsschot van OVVO en van Maarten Groot Hulze en de stand was 3-5. OVVO had heel veel doelkansen nodig en haalde een laag rendement. De strafworpen werden wel benut zodat het 4-5 was na 20 minuten spelen. In de fase hierna maakte Dalto het verschil. Met vlagen was er mooi korfbal te zien, maar vooral was de ploeg effectief met het benutten van de kansen. Jelle Steenbeek, Jesper Oele, Maarten Groot Hulze en Lieveke Meiling zorgden in 6 minuten tijd voor een voorsprong van 4-9 en de tegenstand van OVVO leek al gebroken. Het was dat de aanvoerder van OVVO als enige goed in de wedstrijd zat, want hij zorgde er met in totaal 11 goals voor dat OVVO nog enigszins in de wedstrijd bleef. Bij rust had Dalto de voorsprong uitgebreid naar 7-14 en kon de ploeg met vertrouwen de tweede helft ingaan.

Het eerste schot na rust van aanvoerder Jorrit Bergsma was gelijk raak en Jesper Oele deed in de volgende aanval hetzelfde. Twee strafworpen voor OVVO en twee voor Dalto (Lieveke Meiling en Jesper Oele kregen hem mee) werden benut en de voorsprong voor Dalto was een hele comfortabele 9-18. Hierna stokte de productie bij Dalto, de fut was er een beetje uit en het warme weer begon ook zijn tol te eisen. OVVO kwam, door twee damesgoals en een mooie one-hander terug tot 12-18. Hierna was er weer een strafworp voor Dalto (Barbara Brouwer kreeg hem mee) die Maarten Groot Hulze koel (ondanks de warmte) benutte. Een mooie doorloopbal van Paula Bos en een korte kans van Bergsma en de voorsprong was weer uitgebreid naar 12-21. Twee goals van OVVO en een vrije bal van Barbara Brouwer en de stand was 14-22. De wedstrijd was gespeeld en dat was een mooie gelegenheid voor coach Ron Steenbergen om ook Ilona van den Berg, Sietske van de Sande, Danny Schulting en Otto Fabius nog wat speelminuten te geven. Jesper Oele schoot met een afstandsschot de eindstand van 16-23 op het bord. Zonder groots te spelen, maar wel met veel inzet en een hoog afrondingspercentage had Dalto de wedstrijd gewonnen en hiermee het thuisvoordeel in de kruisfinale behaald.

Doelpunten: Maarten Groot Hulze (6), Jorrit Bergsma (5), Jesper Oele (3), Barbara Brouwer (3), Paula Bos(2), Lieveke Meiling (2), Jelle Steenbeek (1) en Kaylee Alblas (1).